Kızılay'dan Haiti'ye yardım çağırısı

Türk Kızılayı Haiti'deki depremzedelere yardım amaçlı kampanya başlattı.

Haiti’li depremzedeler için yardım kampanyası çağrısından bulunan Türk Kızılayı yaptığı yazılı açıklamada bölgedeki felaketin ''tarihin en yıkıcı depremi'' olduğuna dikkat çekildi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yüzlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına yol açan depremin, Birleşmiş Milletler raporlarına göre ''tarihin en yıkıcı depremi'' olduğu vurgulandı.

Türk Kızılayı’nın, insanlar arasında hiçbir ayrım gözetmeden acının olduğu her coğrafyaya Anadolu insanının merhametini taşıdığı belirtilerek, Kızılay Ekipleri’nin depremin hemen ardından bölgeye gittiği ve felaketin boyutlarını yerinde incelediği ifade edildi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, bölgede 4 kişilik bir ailenin günlük yiyecek ihtiyacının 4 Amerikan Doları tuttuğuna dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:
''Bir boş mesaj atarak, acıyı yüreklerinde taşıyan ailelerden birinin sofrasına 'yaşama umudu' olabilirsiniz. Türk Kızılayı, dünyanın en yardımsever halkından şimdi de Haiti'ye 'el uzatmasını' istiyor. Tüm operatörlerden 2868'e boş bir mesaj yollayarak, 5 TL katkıda bulunabilirsiniz.''

Açıklamada, bunun dışında tüm bankalardaki Kızılay hesabı, ''www.kizilay.org.tr'' adresi, ''168'' ücretsiz danışma ve bağış hattı ya da ''2868'' numaralı Kızılay posta hesabı aracılığıyla yardım yapılabileceği belirtildi.