Başkanın Hindistanlı konukları

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki bugün, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı'nın davetlisi olarak çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hindistan'dan ülkemize gelen 26 kişilik bir heyeti ağırladı.

Devlet Personel Başkanı Mehmet Tekinarslan’ın eşlik ettiği ve Başkanlığını Hindistan Kamu Yönetimi Enstitüsü Başkanı Profesör Sujata Singh’ın yaptığı, aralarında Maliye Bakanlığı; Personel ve Kamusal Sorunlar ve Emekli Aylıkları Bakanlığı ve Milli Felaket Yönetimi Enstitüsü bürokratlarının da bulunduğu heyet önce Altındağ Belediyesi tarafından restore edilen Hamamönü’nde ağırlandı. Tarihi bölgeyi gezen heyet, daha sonra Altındağ Belediye Başkanlık binasına geçti. Hintli heyeti meclis salonunda ağırlayan Başkan Tiryaki, misafirlerine bir de sunum yaptı.

Sunumunda ilk olarak Türk Kamu Yönetimi Sistemi’ne değinen Tiryaki, yerel yönetimlerin görev, sorumluluk, yetki alanları ve mali kaynakları hakkında bilgi verdi. Sunumunun ikinci bölümünde Altındağ Belediyesi’nin 2004 – 2009 yılları arasındaki faaliyetlerine odaklanan Başkan Tiryaki, geçtiğimiz dönemde yapılan çalışmaları ve hayata geçirilen projeleri anlattı. Sunumunda ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm ve personel reformu konularına değinen Tiryaki, belediyenin yeniden yapılanma sürecini de konuklarla paylaştı.

Bütçedeki yatırım payımızı %2’lerden %35’lere çıkardık

2004 yılında 2085 olan personel sayısının 2010 itibariyle 630’a indirildiğini ve sağlanan tasarrufun yatırımlara ayrıldığını kaydeden Tiryaki, “Altındağ Belediyesi bundan 20 yıl önce, her yıl bütçesinin beşte biri oranında borç alarak hizmet üretmeye çalışıyor, ne var ki aldığı borcu da personel maaşına yatırmak zorunda kaldığı için bütçe açığı giderek büyüyordu” dedi. 2004 yılında 83 milyon TL’lik borç devraldıklarını beş yıl içinde bu borcun 62,5 milyon TL’lik kısmını ödediklerini kaydeden Tiryaki, “Kalan borcu yapılandırdık, her yıl düzenli olarak borç ödüyoruz. Yatırımların bütçedeki payını ise kat kat artırdık. Bu oranı yüzde 2’lerden yüzde 34-38’lere çıkardık. Tamamen kendi öz kaynaklarımızı kullanarak çok ciddi yatırımlar ve kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirdik. Küresel çapta etkili olan krize rağmen bütçemizi; gelir ve giderlerimiz çok iyi hesap ederek ve tasarruf alanlarımızı doğru belirleyerek ekonomik krizi iyi yönettik.” diye konuştu.

Yeni dönemdeki önemli projemiz Gençlik Merkezleri

İlçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Tiryaki, geçtiğimiz beş yılda 15 binden fazla gecekondunun yıkıldığını ve toplu konut projelerinin hayata geçirildiğini kaydederek “İlçenin yaşadığı dönüşümü sosyal alanda da sürdürmek adına gençler ve çocuklar için spor merkezleri; kadınlar için eğitim merkezleri açtık. Yine temellerini geçtiğimiz yıl attığımız ve iki tanesinin açılışını önümüzdeki ay yapacağımız Gençlik Merkezleri projeleriyle de 30 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Yaklaşık iki saat süren ve değişik başlıklara değinilen sunumda Başkan Tiryaki, konukların sorularını cevapladı. Yapılan çalışmalardan ve hayata geçirilen projeleri çok başarılı bulduklarını belirten Heyet Başkanı , Hindistan Kamu Yönetimi Enstitüsü Başkanı Profesör Sujata Singh, sunumun ardından Başkan Tiryaki’ye bir teşekkür plaketi takdim etti.