Altındağ'da gıda denetimleri

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ilçe çapında denetimlerine devam ediyor.

Özellikle gıda maddelerinin üretildiği ve satıldığı işyerlerine yönelik yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ve içlerinde bakteri üretmeye başlamış sağlıksız gıdalara el konuldu.

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Gıda Denetim Ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda bu hafta, halkın yoğun olarak alışveriş yaptığı merkezler, semt pazarları ve haller denetimden geçti. Çabuk bozulan, uygun koşullarda saklanmayan ve içinde bakteri üreyebilecek türde gıda maddesi üretimi ve satışı yapan işyerlerini denetleyen ekipler, özellikle son kullanma tarihi geçmiş ve üzeri küf bağlamış çeşitli miktarlarda bisküvi, çikolata, cips gibi ürünlere el koyarak imha etti.

Denetimlerle ilgili bilgi veren Zabıta Müdürü Abdurrahman Karabudak, vatandaşları satın aldıkları gıdaların son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri konusunda uyardı. Yeni yılın ardından denetimleri sıklaştırdıklarını belirten Karabudak, “Son dönemde karşılaşılan sorunlar azalsa da halkımızın bozuk gıdalara karşı daha bilinçli olması gerekiyor. Son denetimlerde tüketicilerin son kullanma tarihlerine bakmayışını fırsat bilen bazı işyeri sahiplerinin tarihi geçmiş ve bozuk gıda maddelerini satmaya çalıştıklarını tespit ettik. Vatandaşlarımızın özellikle bu konuda daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Karşılaştıkları olumsuzlukları ve her türlü şikâyetlerini 310 35 25 numaralı telefona bildirebilirler” dedi.