Kayaköy'e ziyaretçi akını
Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Kaya Köyü ziyaretçi akınına uğradı.

KAYAKÖY NERESİ?
Kayaköy'de her biri 50 metrekareden büyük olmayan, manzara ve ışık açısından birbirinin önünü kapatmayan, genellikle alt katları kiler görünümünde ikişer katlı 3 bin 500'e yakın taştan evler bulunuyor. Fethiye'ye 8 kilometre uzaklıkta bulunan eski bir Rum yerleşimi olan Kayaköy'ün geçmişi MÖ.3000'lere kadar gidiyor. Eski adı Levissi olan köyde, konutların yanı sıra evler arasına serpiştirilmiş çok sayıda şapel, iki büyük kilise, bir okul ve gümrük binası yer alıyor. 1922 yılında yapılan mübadele sonrasında köyde yaşayan Rumlar Yunanistan'a gönderilirken, Yunanistan'daki Türkler de bu bölgeye yerleştirilmişti.
FETHİYE MÜZESİ BU YIL AÇILACAK
Bu arada tadilat nedeniyle 2009 yılında ziyaretçi kabul etmeyen Fethiye Müzesi'nin bu yıl ziyarete açılacağı bildirildi. Müzede gerçekleştirilen teşhir tanzim çalışmalarının bitmesi ile müze içindeki çalışmalara yoğunlaşıldığı açıklandı. Müzenin Nisan-Mayıs aylarında yeni hali ile hizmete başlayacağı öğrenilirken Roma, Likya ve Bizans dönemlerine ait 22 bin civarındaki eserden 2 bininin müze içerisinde, 175 adedinin ise müze bahçesinde sergileneceği kaydedildi.
Müzenin iç kısımlarında salonların teşhir tanzimleri ile ilgili yeni bir çalışma içerisinde olduklarını anlatan Fethiye Müze Müdürü İbrahim Malkoç, birkaç ay sonra bitmesi beklenen çalışmaların ardından müzedeki eserlerin vitrinlere yerleştirilerek sergileneceğini açıkladı.
Müzenin en geç Mayıs ayına kadar ziyarete açılacağını ifade eden Malkoç, şöyle konuştu: "Fethiye Müzesi envanterinde kayıtlı yaklaşık 22 bin civarında eserimiz var. Bahçemizde 175 civarında bir eser sergiliyoruz. Teşhir salonları tamamlandıktan sonra iç bölümde yaklaşık 2 bin civarında eseri sergilemiş olacağız. Hem ülkemizde hem de Avrupa'da eserlerin tamamını sergilemek gibi bir şansa sahip değilsiniz. Zaten hepsini sergilemekte doğru değildir. Fethiye müzesinde biz yaklaşık olarak yüzde on civarında bir eserimizi sergileyebiliyoruz. Ancak belli zamanlardan sonra eserler yer değiştirerek depodaki eserler de izleyicilerin beğenisine sunuluyor."
