Estetik hayatını kararttı

Bir kadının estetik merakı elindeki herşeyi kaybetmesine neden oldu.

www.beyazgazete.com 20.01.2010 tarihli halen web sitenizde yer alan

“estetik hayatını kararttı” haber içeriğinde Dr.Hanife Akınoğlu hakkında 120.000-TL’lik tazminat davası açtı şeklindeki haber halen web sitenizde yer almaktadır.

Müvekkilim Dr. Hanife Akınoğlu estetik uzmanı olup halen web sitenizde mevcut bu yayın müvekkilimin mesleğine ve kişilik haklarına zarar verdiğinden, 5651 sayılı yasanın 9/1. ve Yönetmeliğin 10.maddesi gereğince müvekkilime ilişkin içeriğin yayından çıkarılmasını ve cevabın bir hafta süre ile internet ortamında yayınlanmasını isteyebileceğinden aşağıda yayınlanmasını istediğimiz yazımızın bir hafta süre ile internet ortamında yayınlanmasını ve web sitenizden bu yayının kaldırılmasını bilvekale saygı ile arz ve talep ederim.16.05.2011





Dr. Hanife Akınoğlu

Vekili Av. Mehmet Işık







Yayınlanması istenen yazımız:

“Bakırköy 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2009/306 E. sayılı dosyasından davacı Güller Boz tarafından 12.000 TL maddi, 20.000 TL manevi tazminatın tahsili için Müvekkilim estetik uzmanı Dr. Hanife Akınoğlu ile Esteworld Ltd. Şti. aleyhine tazminat davası açılmış ise de; davacı 20.01.2010 tarihli dilekçesi ile davadan feragat ettiğinden , davacının açtığı tazminat davasının Mahkemenin 21.01.2010 gün ve 2009/306 E. 2010/2 K. sayılı ilamı ile reddine karar verilmiştir.”



İstanbul’da güzelleşmek için bıçak altına yatan tekstilciyi ‘Çirkin oldu’ diye nişanlısı terk etti. 3 ay ayağa kalkamayınca işinden kovuldu. Bacaklarında izler kadın ‘Vücudum haritaya döndü’ diyerek doktorlara tazminat davası açtı.

İstanbul’da yaşayan tekstilci 34 yaşındaki Güller Boz, nişanlısına daha güzel görünmek amacıyla estetik için Este World Estetik Merkezi’ne gitti. Estetik merkeziyle 5 bin TL’ye anlaşan Boz’un basen bölgesinde fazla yağlar alınacak, sarkmış olan kalçası kaldırılacak ve bacak derisi gerdirilecekti. Geçen 5 Ağustos’ta merkezin anlaşmalı olduğu Hospitailum Hastanesi’nde bıçak altına yatan Boz, bir ay sargıyla gezdi. 2 ay da yürümekte zorluk yaşayan Boz’un bacaklarında ağır ameliyat izleri ve daha çok sarkma ile deformasyon meydana geldi.

‘Haritaya çevirdiler’

Boz bu sırada işe gidemediği için işten atıldı. Vücudu ve psikolojisi bozulduğu ve için de nişanlısı terk etti. Ameliyatı yapan doktor Hanife Akınoğlu “Parayı geri ödemeyiz ama seni tekrar ameliyat ederiz” dedi. Güller Boz, bunun üzerine Este World Estetik Merkezi ve ameliyatı gerçekleştiren doktor Hanife Akınoğlu hakkında 120 bin TL’lik tazminat davası açtı.

Boz, “Ben güzelleşmek için ameliyat oldum ancak vücudumu haritaya çevirdiler. Ameliyat sonrası bacaklarımda derin ameliyat izleri kaldı. Vajinamın şekli bozuldu. Kimse o estetik merkezine güvenmesin” dedi.

Este World Estetik Merkezi ise “Operasyon gereği iz kalmamasının mümkün olmayacağı, iz kalmasının kendisine söylendiği bu nedenle kalan izlerle ilgili bir özensizlik ve dikkatsizlik söz konusu değildir” diye açıklama yaptı.