Dink Berlin'de anıldı

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, dün akşam Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen törende anıldı.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semti merkezinde düzenlenen mitingde okunan "Hrant Dink Dostları" imzalı bildiride, cinayetle ilgili davanın hala sürdüğüne işaret edildi. Bildiride Dink'in, İstanbul Üniversitesinde geçirdiği gençlik yıllarında, tüm dünyada ve Türkiye'de eşitlik, özgürlük ve barış ortamının oluşması için mücadele verdiği kaydedildi.

Kendisine yönelik haksız suçlamalarla açıkça hedef gösterilmesine rağmen Türkiye'yi terk etmediği ve mücadelesini sürdürdüğü ifade edilen Dink'in davasında, zanlı Ogün Samast'ın suçunu itiraf etmesine rağmen kanıtların yok edildiği, ifadelerin saptırıldığı ve böylece cinayetin arka planının aydınlanmasının neredeyse imkansız hale geldiği kaydedildi.

Hain saldırılar neticesinde yakınlarını kaybedenler tarafından yapılan ve aralarında Hrant Dink'in ailesinin de bulunduğu diğer bir bildiride, Türk kamuoyu, tüm bu olayların sorumluluğunu üstlenmeye ve "insanlık erdemine" sahip çıkmaya çağrıldı.

Sol Parti Berlin eyalet meclisi üyesi Kadriye Karcı, Dink gibi bir aydının öldürülmesinden utandıklarını belirterek, bunun basit bir cinayet olmadığını, Türkiye'deki demokrasiye indirilmiş bir darbe olduğunu söyledi.

Sorumluların bir an önce hak ettikleri cezaya çarptırılması çağrısında bulunan Karcı, bunun Türkiye'deki toplumsal vicdanın rahatlatılması için çok önemli olduğunu kaydetti.