Başlık parasını ödeyemediği için öldürdüler

Adana'da oğlunun kaçırdığı kızın 10 bin TL'lik başlık parasını ödeyemeyen Hamdullah Erdoğan'ın (54), kızın yakınları tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

"Tatsızlık çıkmasın" diyerek kendi kızını da karşı aileye veren yaşlı adamı öldürdükleri iddiasıyla aralarında damadı ile kardeşinin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 19 Aralık 2009'da merkez Seyhan ilçesi Yeniyurt Mahallesi'nde Hamdullah Erdoğan'ın sırtından bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgili Şehabettin Tatik (20), Erkan Tatik (29) ile ağabeyi Cevdet Tatik (31), Dağıstan Erdemci (29) ve Nezir Tekin'i (26) gözaltına aldı.

Polis yaptığı araştırmada, cinayete kurban giden Erdoğan'ın oğlu Rıza'nın 6 yıl önce Feride isimli bir kızı kaçırdığını, ardından ise iki aile arasında kız alıp-verme sebebiyle huzurluk yaşandığını belirledi. Öldürülen Hamdullah Erdoğan, kaçırılan kız karşılığında kendi kızı Cahide'yi de 4 yıl önce karşı aileye verdi. İddialara göre, bu anlaşma karşılığı kızı kaçırılan aile Erdoğan'dan 20 bin Lira istedi. O da bu paranın 10 bin Lira'sını ödedi ancak gerisi kaldı. Bu arada, Erkan Tatik ile evlendirilen Cahide ise şiddet ve kötü davranışlar sebebiyle babası Hamdullah Erdoğan'ın evine sığındı. Erdoğan'ın, yaşanan olayların ardından oğlunun kaçırdığı kız sebebiyle ödeyemediği 10 bin lira için tehditler aldığı da öne sürülüyor. Polis, yaşlı adamı ceviz alma bahanesiyle sokağa çağıranların 5 kişi olduklarını tespit etti. İstanbul ve Mersin'de gözaltına alınan kişilerden Erkan Tatik'in bıçağı kullandığını öğrenildi. Zanlılar, ifadelerinin ardından "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan adliyeye sevk edildi.