Ağca: Orlandi yaşıyor

Mehmet Ali Ağca, La Repubblica'ya yaptığı açıklamada 1983'te ortadan kaybolan Emanuela Orlandi'nin yaşadığını iddia etti.

Ağca “Emanuela’yı Vatikan’a götürmeyi umuyorum. Bu, kaçırma olayının yıldönümünde, yani 22 Haziran 2010’da olabilir” diye konuştu.

İTALYAN La Repubblica gazetesinin sorularını yazılı olarak yanıtlayan Abdi İpekçi’nin katili ve Papa suikastçısı Mehmet Ali Ağca, 27 yıldır kendisinden haber alınamayan Vatikan vatandaşı kızın halen hayatta olduğunu savunarak, “Emanuela Orlandi yaşıyor. Bu yıl içinde Emanuela’yı Vatikan’a götürmeyi umuyorum. Bu, kaçırma olayının yıldönümünde, yani 22 Haziran 2010’da mümkün olabilir” dedi. Gazetenin sorularını İtalyanca olarak yanıtlayan Ağca, “Papa 16. Benedikt ile görüşmek ister misiniz” sorusuna şu yanıtı verdi: “Papa Ratzinger’e (16.Benedikt) mümkün olan her türlü iyi dileklerimi sunuyorum. Vatikan’ı, Fatima’nın dördüncü sırrını dünyaya açıklamaya çağırıyorum. Aksi taktirde o sırrı ben açıklayacağım. Fatima’nın üçüncü sırrını, 28 Mayıs 1985’te bizzat benim açıklamış olduğumu hiç kimse unutmasın.” Ağca 13 Mayıs 1981’de Aziz Petrus Meydanı’nda suikast girişiminde bulunduğu Papa 2. Jean Paul hakkında da şöyle konuştu: “Polonyalı Papa harika, hatta büyüleyici bir insandı. Wojtyla, sevgi incilinin örnek insanıydı. O incil, kin ve öfkelerinin tutsağı olmuş milyonlarca sahte Hıristiyanın ihanetine uğramıştır.”

Ağca, 22 Haziran 1983’te henüz 15 yaşındayken Roma’da kaybolan Orlandi’nin güçlü bir örgüt tarafından kaçırılmış olduğunu öne sürerek, “Ortadan kaybolma diye bir şey yok. Emanuela Orlandi kaçırıldı, kesinlikle kaçırıldı. Ben her şeyi bilsem de herhangi bir isim veremem. Ama şunu söyleyebilirim: Emanuela güçlü bir örgüt tarafından kaçırıldı. Bozkurtlar mı, KGB mi, Stasi mi? Hiçbir şey söyleyemem. O, benim özgürlüğe kavuşmamı sağlamak üzere kaçırıldı. Başka bir sebep söz konusu değildir” dedi.

Ağca, Orlandi’nin Vatikan bankası IOR ile Magliana çetesi arasındaki karanlık ilişkiler çerçevesinde kaçırıldığı, akabinde de öldürülerek bir inşaatın betonuna gömüldüğü biçimindeki tezin doğru olmadığını da ileri sürerken, şöyle devam etti:

“Emanuela’ya kaçırıldığı günden bu yana insanca davranılıyor. Şu anda gayet iyi. Ancak dışarıyla temasta sınırlamaya tabi tutuluyor. İtalya, Orlandi vakasıyla ilgili olarak Magliana çetesinin itirafçılarının yalanlarına inanmamalıdır. Zira Emanuela yaşıyor ve de gayet iyi.”

Bu arada Roma Cumhuriyet Savcılığı’nın, Orlandi’nin kaybolmasıyla ilgili Mehmet Ali Ağca’nın ifadesine başvurmayı düşünmediği öğrenildi.