Paradan atılan sıfır aileyi mağdur etti

Paradan atılan sıfırların mağduru olan vatandaş üç ayda bir aldığı özürlü maaşını da kaybedinçe çaresiz duruma düştü.

Türk Lirası'ndan atılan sıfırlar Kayseri'de yaşayan görme engelli Bahri Çeri'yi (36), kağıt üzerinde emlak zengini yaparken, 3 ayda bir aldığı özürlü maaşının da kesilmesine neden oldu.

Babasından kalan tek odalı gecekonduda 2 çocuğuyla birlikte yaşayan doğuştan görme engelli Bahri Çeri, yanlışlığın düzeltilmesi için yardım bekliyor.

Melikgazi İlçesi Küçükali Mahallesi'nde babasından kalma tek odalı evde oturan görme engelli, Bahri Çeri'nin Melikgazi Kaymakamlığı'ndan aldığı 200 liralık yardım ile üç ayda bir devlet tarafından verilen 550 lira özürlü maaşı, kesildi.

6 yıldan beri aldığı sakat maaşıyla evini geçindirdiğini belirten Bahri Çeri, kendisi ve 2 kardeşine, 2003 yılında ölen dedesinden 600 metrekare arsa kaldığını, mirası paylaşmak için gerekli olan noter masrafını karşılayacak parası olmadığı için tapuyu 2004 yılında tapusunu kardeşine devrettiğini belirtti. Çeri, hissesi karşılığında kardeşinden eski para birimi ile 300 milyon lira (300 TL) aldı. Ancak 5 yıl önce yapılan bu tapu devri Çeri ailesinin tüm gelir kaynaklarının kesilmesi ile sonuçlandı.

Bahri Çeri'nin mal varlığını incelemeye alan SGK müfettişleri, 2004 yılı tapu kayıtlarında yazan 300.000.000 lirayı eski TL olarak değil de YTL olarak algıladı. Çeri'nin emlak zengini olduğunu, elindeki arsanın satışından elde ettiği gelirin yüksek olduğunu düşünen SGK müfettişleri hazırladıkları raporu Sosyal Yardım Komisyonu'na göndererek maaşının kesilmesini istedi.

Sakat maaşı kesilen ve 3 aydan beri yapılan incelemenin yanlışlığını ortaya koymaya çalışan Bahri Çeri, çalmadık kapı bırakmadı. Lise 2'inci sınıfta okuyan kızı ile ilköğretim 5'inci sınıfa devam eden oğlunun masraflarını karşılamakta zorlanan Bahri Çeri, "Derdimi anlatacak kimseyi bulamadım. Ben o arsayı iddia edildiği gibi 300 trilyon YTL'ye satmış olsam şimdi tek odalı gecekonduda oturur muydum? Aylardan beri eve ekmek alamıyoruz. Çocuklarım, öğretmenlerinin yaptığı yardımlar sayesinde eğitimlerini sürdürüyor. Bir baba olarak en azından çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılamak isterdim. Ama maaşım kesildiği için hiçbir şey yapamadım. Devletin bir an önce bu yanlışlığı düzeltmesini istiyorum." dedi.