O yangında ailesi yok oldu

Köy evindeki eşini, 3 çocuğunu ve babasını kaybeden Mehmet Kaymak'ın acısı yürekleri dağladı.

Ordu'nun Ünye İlçesi’nde dün sabaha karşı ahşap evde çıkan yangında hayatını kaybeden İsmail Kaymak (75), gelini Türkan Kaymak (43) ile torunları Adem (4), Leyla (11) ve Nazlı Kaymak (10) bugün gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze töreninde Mehmet Kaymak (45), babası, eşi ve 3 çocuğunun tabutlarına bakarken yaşadıklarına hala inanamadığını söyleyerek, “Bu acıya yürek nasıl dayanır Yarabbi?” dedi. Baba Kaymak’ın yaşadığı acı yürekleri dağladı.

Olay dün sabaha karşı saat 03.30 sıralarında Ünye İlçesi Yeniköy’de meydana geldi. Köyün 35 haneli Bağdatlı Mahallesi’nde bulunan İsmail Kaymak’a ait tek katlı ahşap evde elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangın, büyük bir faciaya neden oldu. İsmail Kaymak ile birlikte evde bulunan gelini Türkan Kaymak, torunları Adem, Leyla ve Nazlı Kaymak, uykuda yakalandıkları yangında feci şekilde can verdi. Evde bulunan Türkan Kaymak'ın diğer çocukları İsmail (22), Ayşe (17) ve Yusuf Kaymak (15) ise yangından son anda kendilerini dışarı atarak kurtuldu. Ahşap ev ile birlikte 3 ambar ve 1 samanlık da kül oldu.


HERKES YASA BOĞULDU
Tüm köyü yasa boğan olayda hayatını kaybeden 5 kişi için bugün cenaze töreni düzenlendi. Otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderilen cenazeler dün gece köye getirildi. Cenaze törenine Ordu Vali Yardımcısı Ömer Adar, Fatsa Kaymakamı ve aynı zamanda Ünye Kaymakam Vekili olan Mustafa Selman Yurdaer, AK Parti Ordu Milletvekilleri Eyüp Fatsa, Mustafa Hamarat, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve köylülerden oluşan yaklaşık 300 kişi katıldı.

Eyüp Fatsa aileye gereken her türlü desteğin verileceğini söyleyerek, “Giden canları yerine koyamayız belki ama ailenin diğer sıkıntılarını gidermek için maddi, manevi her türlü destek sağlanacaktır. Gereken neyse yapacağız” dedi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda ilk aşamada aileye 2 bin TL yardım yapıldı. Kendilerine yeni bir ev yapmak için de gerekli işlemler başlatıldı.


8 ÇOCUĞUNDAN 3’ÜNÜ, KARISINI VE BABASINI TOPRAĞA VERDİ
Ankara’da inşaat işçisi olarak çalışan 8 çocuk babası Mehmet Kaymak cenaze töreninde güçlükle ayakta durabildi. Babası, eşi ve 3 çocuğunu kaybeden Kaymak’ı köylüler teskin etmeye çalıştı.

Yangında hayatını kaybeden Türkan Kaymak’ın evli ve 8.5 aylık hamile olan kızı Aysun Çimen (18) ile 2.5 aylık hamile olan Havva Karakaş da (20) cenaze törenine katıldı. Havva Karakaş’ın yaşadığı acı nedeniyle fenalaştığı ve düşük yapma tehlikesi olduğu için Ünye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi. Güçlükle ayakta duran Aysun Çimen ise dedesi, annesi ve kardeşlerinin ardından gözyaşı döküp, ağıtlar yakarken herkesi duygulandırdı.


GÖZYAŞLARI ADETA SEL OLUP AKTI
Tabutların başında taziyeleri kabul eden baba Mehmet Kaymak, yaşadıklarına hala inanamadığını söyleyerek, “Yılbaşında telefonla konuştuk. Ben Ankara’da olduğum için birbirimizin yeni yılını kutladık. Sabahta telefondan bu acı haberi aldım. Bu acıya yürek nasıl dayanır Yarabbi” dedi. Köy halkının büyük bir üzüntü yaşadığı cenaze töreninde gözyaşları sel olup aktı. Köy Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından 5 kişi köy mezarlığında yanyana toprağa verildi.