Nexus One'a özel yenilikler

Fark yaratan detayları ile ön plana çıkan Google'ın akıllı telefonuna özel üretilen yedekleme servisi, beklentileri iyice yükseltti.

Hakkında her geçen gün yeni özelliklerin ortaya çıktığı cihaz, 5 Ocak tarihinde her haliyle ortaya çıkmış olacak. Oldukça zengin bir kutu içeriğine sahip olacağı açıklanan cihazın, Google'a ait olması beklentilerin de en üst düzeyde çıkmasını sağlıyor.

Standart kutu içeriğinde masaüstü şarj standının da olacağı açıklanmıştı. Ancak Google bu aksesuarı, gelişmiş bir sistemde kullanmayı planlamış görünüyor. Zira bu stantın, sadece basit bir şarj cihazı ya da data bağlantısı olmaktan ziyade, ileri düzey bir yedekleme ünitesi olarak da kullanılabileceği belirtiliyor.

Zaten Gmail, Google Contacts gibi servisler,nde yedekleme konusunda kullanıcılarına geniş çözümler sunan Google, bu durumu Nexus One'a da uyarlayacak. Özel bir yazılım arayüzü sayesinde sonradan belirlenebilecek ayarlara göre, kısa mesaj, çoklu ortam içerikleri, uygulama ayarları gibi veriler otomatik olarak yedeklenmiş olacak.

Konu hakkında Google cephesinden gelmiş kesin bir bilgi olmamakla birlikte, şu ana kadar ortaya atılan tüm iddiaların gerçekliğe kavuşması, bu hususu da güçlendiren önemli bir etken oldu.