İşportacılardan döner bıçaklı eylem

Fatih'te tezgahlarına el konulmasına kızan seyyar satıcılar, Aksaray Yeraltı Çarşısı'nın üzerine çıkarak kırık şişeler ve döner bıçaklarıyla eylem yaptı.

Ellerindeki gazyağıyla kendilerini yakmakla tehdit eden işportacılar uzun uğraşlar sonucu ikna edildi.

Zabıta ekiplerince tezgahlarına el konulduğunu öne süren Aksaray ve civarında muz satan 6 işportacı, ellerindeki döner bıçakları, bira şişeleri ve tinerlerle çarşının giriş kapısı üzerindeki bölüme çıktı. Kendilerine jiletlerle zarar veren işportacılar, olay yerine gelen polislere yaklaşılması halinde kendilerini yakacaklarını söyledi. Zabıta ekiplerine tepki gösteren işportacılar, belediyenin kendilerinden haftada 200 lira talep ettiğini ve mallarına el konulduğunu ileri sürdü. Etrafa, sattıkları muzları ve bira şişelerini fırlatan eylemcileri polis ikna etmekte güçlük çekince devreye diğer işportacılar girdi. Kendilerini yakmakla tehdit eden eylemciler için yangın tüpleri de hazırda bekletildi. Eylem yapmaktan vazgeçirilmeleri konusunda teker teker ikna edilen işportacılar çıktıkları yerden güçlükle indirildi.

Zabıta ekiplerinin haftalık 200 TL'lik tezgah parası istediğini ileri süren işportacı Şanbaz Ergin, "Zaten kazandığımız bize zor yetiyor. Biz burada ekmek kazanmak istiyoruz. Her zaman her zaman ekmeğimize taş koyuyorlar, malımızı alıyorlar. Biz ekmeğimiz için mücadele ediyoruz. Başka hiçbir suçumuz yok" dedi.

Eylemci işportacılar ifadeleri alınmak üzere Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.