BDP'liler çağrı yaptı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl, İlçe Kadın ve Gençlik Örgütü, kapatılan DTP milletvekilleri ve belediye başkanlarına yönelik operasyonları eleştirerek, partiye katılım çağrısında bulundu.

Parti binasında BDP İl, İlçe Kadın ve Gençlik Örgütleri adına açıklamalarda bulunan İl Başkanı Mehmet Varol, konuşmasına yeni yıl kutlama mesajı ile başladı. Daha sonra iki yüzyıldır baskılara maruz kaldıklarını belirten Varol, 30 yıldır kan ve gözyaşının aktığına dikkat çekti.

DTP'nin kapatılması, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un milletvekilliklerinin düşürülmesi durumunu değerlendiren Varol, "Partimize geçen milletvekilleri ve belediye başkanlarına yeni bir tutuklama ve gözaltı furyası başlatılmıştır. Halka karşı silah kullanma ve linçler başlatıldı. Bu yönelimler Kürtlere karşı adeta bir idam fermanının yaşamlaştırılması halini aldı. Diyarbakır Belediye Başkanımız Osman Baydemir'in açıklamalarından bir kelime cımbızlanarak linç girişimi başlatıldı. Onunla da yetinilmeyerek Milletvekillerimizin zorla mahkemeye götürülmeleri kararı ve yaygarası koparıldı. Buradan halkımıza ve duyarlı tüm çevrelere çağrıda bulunuyoruz; bu gidişata sessiz kalmak, duyarsız kalmak hiçbir insanımızın yaklaşımı olmamalıdır. Gelin BDP bayrağı altında bu inkarcı, baskıcı anti demokratik vahşete dur diyerek kendi sorunlarını görüp çözen demokratik bir ülke ve gelecek yaratalım. Gelin yeni yılda başımıza zam yağdıran bu ikiyüzlü zihniyete dur diyelim" dedi. Varol ayrıca, üye kampanyasının bugün başlatıldığını belirtti.