Batman'da sağlık atılımı

Batman İl Sağlık Müdürü Mehmet Baş, son 1,5 yılda ciddi adımlar attıklarını belirterek, kentte sağlık alanındaki birçok sorunun giderildiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Baş, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri göstergelerinde aşı oranları, gebe testi, gebe takip oranları, 15-49 yaş tespitleri, nitelikli yatak oranları, aktif poliklinik sayısında son 1 yılda önemli mesafeler aldıklarını ve iller bazında son sıradan orta sıralara yükseldiklerini bildirdi. Baş, bu konuda amaçlarının yakın dönemde ilk 20 il arasına girmek olduğunu söyledi. Batman'daki sağlık sorunlarının çözümü konusunda Vali Ahmet Turhan'ın yoğun efor harcadığını ve taleplerinin tamamına sıcak baktığını kaydeden Baş, son 1 yılda yaptıkları ve devam eden çalışmaları şöyle sıraladı:
"Batman merkezde 40 ünitelik Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nin ihalesi yapıldı. Yakın zamanda inşaat çalışmaları başlayacaktır. 112 Komuta Merkezi'nin inşaatı sürüyor. İl merkezinde 9,10, 12,13, 14,15,16 ve 17 nolu sağlık ocaklarını hizmete açtık. Kozluk Diyaliz Merkezi hizmete girdi. Kozluklu vatandaşları yol çilesinden kurtardık. Sason Diyaliz Merkezi'nin yapımı devam ediyor. Bir aksilik olmazsa 3 ay sonra açılışını yapacağız. Sason Sağlık Ocağı ve Kozluk Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ni hizmete açtık. İki köprü ve Kayapınar Sağlık Ocakları ve 4 lojman hizmete girdi. Bölge Devlet Hastanesi açılışını daha önce yapmıştık. Nefroloji ve Gastroloji servisleri hizmete girdi."

Eksiklikleri hissedilen yatırımların da programa alındığını söyleyen Baş, programa alınan yatırımların Gercüş Devlet Hastanesi ek binası, Gercüş ilçesinde 10 daireli lojman, Sason ilçesinde 10 daireli lojman, Bekirhan Sağlık Ocağı ve 6 daireli lojman, Beşiri ilçesi Entegre Hastanesi, yeni Hasankeyf yerleşim yerinde olası nüfus artışına karşı 50 yataklı hastane, 200 yataklı Batman Merkez Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olduğunu söyledi. Müdür Baş, Batman genelinde 111 uzman ve 177 pratisyen
hekimin görev yaptığını sözlerine ekledi.