TEKEL işçileri TBMM mesaisinde

Hükemetin kulak vermediği TEKEL işçileri seslerini muhalefet partilerini ziyaret ederek duyurma gayretinde.

TEKEL işçileri TBMM mesaisinde
TEKEL işçileri TBMM mesaisinde
Ankara'da 36 gündür eylem yapan TEKEL işçileri seslerini hükümete duyuramayınca muhalefet partilerinden destek arayışına girdi. MHP, BDP ve CHP grup toplantılarına katılan TEKEL işçileri sorunlarına sahip çıkılması çağrısında bulundu. Liderler de konuşmalarında TEKEL işçilerini unutmadı.

Meclis'teki ilk grup toplantısını MHP yaptı. İzleyiciler arasında tanıdık simalar vardı. Kucaklarında çocukları ile MHP grubuna katılan TEKEL işçileri istedikleri sonucu aldı. Bahçeli uzun konuşmasının sonunu TEKEL işçilerine ayırdı. Bahçeli, "Ben hükümeti ve Başbakan Erdoğan’ı TEKEL işçileriyle girdikleri inatlaşmadan bir an önce vazgeçmeye ve talep ettikleri masumane istekleri yerine getirmeye davet ediyorum. İşçilerin özlük hakları korunarak, değişik kamu kurumlarına nakilleri bir an önce yapılmalı." dedi.

SİZİ COPLAYANLAR BİZİ KÜRSÜDE SUSTURAMAZ

Bahçeli'nin konuşması bittikten sonra, TEKEL işçileri hükümete seslenerek, "36 gündür soğuktayız. Bize kimse sahip çıkmayacak mı" diye çağrıda bulundu. İşçilerle yakından ilgilenen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Hak mücadelenizde sizi yalnız bırakmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti sizin ekmek davanıza sessiz kalamaz. Burası Meclis. Sizi coplayanlar bizi kürsüde susturamayacaklar" dedi.

BDP AYAKTA ALKIŞLADI

TEKEL işçilerinin ziyaret ettiği ikinci grup BDP oldu. Önce BDP Grup Başkanvekilleri Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile görüşen işçiler daha sonra grup toplantısına katıldı. BDP Meclis Grubu Başkanı Nuri Yaman konuşmasına, TEKEL işçilerini selamlayarak başladı. Yaman işçilerin 36'ıncı güne giren mücadelesinin ayakta alkışlanmasını isteyince grubu izleyen herkes ayağa kalkarak işçileri alkışladı. Toplantıdaki alkış tufanına Yaman da kürsüden eşlik etti.

VEKİLLERDEN PANKARTLI DESTEK

BDP'li milletvekilleri de daha önceden hazırlanmış dövizleri açtılar. Dövizlerde, "TEKEL işçilerinin onurlu direnişlerini selamlıyoruz" TEKEL işçileri ölüyor. Haberin var mı Başbakan" yazıyordu.