Marmara'ya kar ve don uyarısı

Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, bölgede yarından itibaren kar beklendiğini belirterek, buzlanma ve dona karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji Bölge Müdürü Ramazan Özger, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, sorumlu oldukları Bursa, Balıkesir ve Çanakkale bölgesinin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında olduğunu bildirdi.

Özger, bölgede 20 Ocak Çarşamba günü öğle saatlerine kadar yağmur ve kar yağışının etkili olmasının beklendiğini ifade etti.

Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (3-5 derece) azalacağını belirten Özger, sıcaklıkların gündüzleri 3-5 derece, geceleri ise 0 ile -3 derece civarında olacağının tahmin edildiğini kaydetti.

Rüzgarın kuzey yönlerden orta (saatte 30-40 kilometre), zaman zaman kuvvetli (saatte 40-50 kilometre) eseceği tahmininde bulunan Özger, beklenen kar yağışının neden olabileceği buzlanma ve dona karşı vatandaşları ve ilgilileri tedbirli olmaya çağırdı.

EDİRNE VALİLİĞİNDEN KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Edirne Valiliği, vatandaşları kuvvetli kar yağışına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, hava sıcaklığının yarından itibaren kuzeybatı kesimlerinden başlamak üzere hissedilir derecede, 6 ila 8 derece azalacağı bildirildi.

Trakya'da görülen yağışların akşam saatlerinde kuvvetli kar yağışına dönüşeceği belirtilen açıklamada, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.