KKTC sele teslim

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini (KKTC) etkisi altına alan yağışlı hava, sele neden oldu.

Gün boyunca yağan ve akşam saatlerinde şiddetini arttıran sağanak yağış, birçok bölgede ev ve iş yerlerini su basmasına, bazı yolların trafiğe kapatılmasına sebep oldu.

Şiddetli yağmur, özellikle Güzelyurt ve Bostancı bölgesinde etkili oldu. Lefkoşa'da da bazı evlerde su baskınları yaşanırken, yollar su altında kaldı.

KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Bayrak Televizyonu'na (BRT) telefonla yaptığı açıklamada, 1974'ten bu yana, Güzelyurt ve Bostancı'nın böyle bir durumla karşı karşıya kalmadığını belirterek, su baskınlarının büyüklüğüne dikkati çekti. Dürüst, Güzelyurt'taki ilk ve orta dereceli okulların salı günü, bir günlüğüne tatil edildiğini bildirdi.

Sel baskınlarına karşı, başta asker ve sivil savunma ekipleri başta olmak üzere, itfaiye ve belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

KKTC'yi etkisi altına alan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen yağışlı havanın 23 Ocak cumartesi gününe kadar etkili olması bekleniyor.

Bu arada, eski Güzelyurt Kaymakamı Yalçın Cemal, Kıbrıs Genç TV'ye yaptığı açıklamada, Güzelyurt'taki sel baskınının, “Manavgat Çayı kadar büyük aktığını” ifade etti. Cemal, Kıbrıs Rum kesimindeki baraj kapaklarının açıldığını iddia ederek, bunun, sel baskının bu kadar büyük olmasında etkili olduğunu savundu.

UBP'NİN TOPLANTISI ERTELENDİ

Öte yandan, cumhurbaşkanı adayını resmen açıklamak üzere bugün toplanacak olan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi toplantısı da, yaşanan sel felaketi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, BRT'ye yaptığı açıklamada, “önceliğin vatandaşın yaralarının sarılması olduğunu” ifade ederek, Parti Meclisi toplantısının ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi.

Başbakan Eroğlu, vatandaşın yaralarının sarılması için gerekenlerin en kısa sürede yapılacağını kaydetti.
UBP Parti Meclisi toplantısında, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Derviş Eroğlu'nun, cumhurbaşkanlığı adaylığı onaylanarak resmen açıklanacaktı.