Başkent'te El Kaide baskını: 30 gözaltı

Bir ihbar üzerine 15 Ocak akşamı Ankara'da bir eve operasyon düzenleyen Özel Harekat polisleri 30 kişiyi gözaltına aldı.

Başkent'te El Kaide baskını: 30 gözaltı
Başkent'te El Kaide baskını: 30 gözaltı
erör örgütü El Kaide'ye ait olduğu iddia edilen hücre evinde 10 kişi yakalandı. Evde yapılan aramalarda bomba düzenekleri, kalaşnikof marka silahlar ve sahte pasaportlar ele geçirildi. Soruşturmayı genişleten polis 20 kişiyi daha gözaltına aldı. Zanlıların sansasyonel bir eylem hazırlığında oldukları belirlendi. Baskının yapıldığı akşam örgüt elemanlarının son bir değerlendirme toplantısı için bir araya geldiği belirtildi. Operasyon emrini El Kaide'nin Türkiye sorumlusu Ebu Zer’in verdiği tespit edildi. Zer'in 2007’de Türkiye'ye geldiği belirlendi. Çeçenistan ve Özbekistan'daki radikal örgütler için çatıştığı aktarılan Zer'in Türkiye'de bulunduğu sırada Çeçenistan için toplanan paraları ‘iç’ ettiği ortaya çıktı.

ÖLÜM EMRİ VERİLDİ

Bu sebeple hakkında ölüm emri çıkarılan Ebu Zer'in Özbekistan'a kaçtığı benzer bir skandala orada da karıştığı öne sürüldü. Buradan Afganistan'a geçen Ebu Zer'in iyi tanıdığı gerekçesiyle Türkiye sorumlusu olarak görevlendirildiği bildirildi.