Bağlar'da yollar onarılıyor

Diyarbakır'ın Bağlar semtinde cadde ve yollarda bakım onarım çalışmaları devam ediyor.

Yaz ayları boyunca yol çalışmalarını sürdüren Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kış aylarında ise yol bakım ve onarımlarını sürdürüyor. Yol çalışmaları hakkında bilgi veren Yol Yapım Şefi Siraç Bayram, Selahattin Eyyubi Mahallesi 335 Sokak'ta, sık sık kazaların meydana geldiğini belirterek, 20 metre genişliğindeki yolu 30 metreye çıkardıklarını ve kazaların önüne geçtiklerini söyledi. Aydın Arslan Bulvarı'nda 30 metre genişliğinde yeni bir yol açtıklarını ifade eden Bayram, bu yolun geri kalan kısmının Urfa yoluna bağlayacağını bildirdi. Kalender Petrol yanındaki yolun önemli bir kısmının tamamlandığını belirten Bayram şu bilgileri verdi:
"Bağcılar Mahallesi'nde Toptancılar Sitesi ve Yenihal civarı sathi kaplama yapılarak halkın hizmetine sunuldu. Şimdiye kadar sokak ve mahallelerde yaklaşık 12.5 km yolu tamamladık. Önümüzdeki aylarda, belediyemiz sınırları içerisinde imara yeni açılan alanlarda yol yapmaya başlayacağız. Bu yıl içerisinde yol yapım çalışmalarını büyük bir hızla bitirmeyi hedefliyoruz."

Bayram, 34 köy ve mezrada yol çalışmalarının tamamlandığını hatırlatarak, köy mezralarda 18.5 km yol onarıldığını, geri kalan köylerde de yol çalışmalarına da devam edeceklerini kaydetti. Yol çalışması yapılan köy ve mezralar şunlar:
"Çayır Yolu, Pozluk, Köşk, Akçadamar, Karaibik, Kırhencik, Eğertutmaz, Gümüşler, Gönendi, Buçuktepe, Adaklı Yukarı Molaali, Dolu Çanak, Karaveli, Buçuktepe, Selamsu, Aşağı Kırlangıçdüzü, Yukarı Kırlangıçdüzü, Batı Karakoç, Karamus, Yarımtaş, Adaklı, Ballıca, Uzunbahçe, Pınaroğlu, Tavşantepe, Batı Karakoç, Tokluca, Sarıdallı, Tellikaya, Özdemir, Gümüşler, Gönendi, Serapgüzeli."