Ağca'nın otel ücreti 540 Avro

Papa Suikasti zanlısı Mehmet Ali Ağca'nın kaldığı otelin gecelik ücreti 540 Avro...

Otelin 23. katındaki suit odada kaldığı belirtilen Ağca'nın bir gecelik masrafı bin 200 lirayı buluyor. Ağca'nın masraflarını, kardeşinin ve avukatların karşıladığı iddia ediliyor.

Ağca, şu ana kadar otelden hiçbir şey yemedi. Resepsiyondan su dahi istemedi. Tek istediği şey bilgisayar ve yazıcı oldu. Ağca'nın, 2 gün sonra yapacağı konuşma için bilgisayar istediği öğrenildi. Ağca'nın 2 gün sonra yapacağı açıklamalarda, İpekçi cinayetiyle ilgili herhangi bir konuya girmeyeceği öğrenildi. Ağca'nın, daha çok yurtdışına mesaj vermek için papa suikastiyle ilgili konulara girebileceği öne sürüldü.

Ağca'nın avukatı Gökay Gültekin, otelle ilgili şu açıklamalarda bulundu: "20 Ocak 2010 Çarşamba günü basın toplantısı yapacak. Bugün, saati netleşecek basın toplantısının. Birkaç gün Ankara'da kalacak. Shretaon otelde kalacak. Bir yer değişikliği yok. Yalnızca tek oda var. Mehmet Ali Ağca'nın kaldığı oda, suit odada kalıyor. Kimseden yardım almadan kalıyor. Kardeşi var. Bizler varız, hepimiz beraber karşıladık."

Otelde İtalyan televizyonlarını izliyor

Mehmet Ali Ağca, cezaevinden tahliye olduktan sonra geceyi geçirdiği odasında İtalyan televizyon kanallarını izlediği bildirildi. Avukatları Ağca'nın iki gün sonra Çırağan'da kalacağı ve basın açıklamasını burada yapacağını belirtti.

Sincan F Tipi Cezaevi'nden sabah saatlerinde tahliye olan Ağca, Ankara'daki Sheraton Oteli'nde kaldığı Suit odada, İtalyan kanallarını takip ettiği belirtildi. Avukatları ve yakınlarının eşlik ettiği Ağca'nın ilk gün için etsiz yemek tercih ettiği öğrenildi. Aile yakınları ve arkadaşları tarafından korunan Ağca, dışarıda yemek istemediği için akşam otelden hiçbir yere ayrılmadı.

Odasının dışına da çıkmayan Ağca'nın birkaç gün sonra İstanbul'a gitmesi bekleniyor. Ağca'nın 20 Ocak'ta yapacağı açıklama için Çırağan Oteli'ne gideceği bilgisi verildi. Avukatları Ağca'nın Çırağan'da 2 gün kalacağını belirtti. Ağca'nın yarın da dışarıya çıkmayarak, otelde dinleneceği belirtiliyor.