Taliban'dan Kabil'e şok baskın

Taliban 20 intihar komandosuyla Afganistan'ı bastı...

Afganistan'da Taliban, başkent Kabil'de son bir yıl içerisindeki en büyük saldırısını gerçekleştiriyor.

Reuters haber ajansına konuşan Kabil'deki güvenlik yetkilisi Emir Muhammed, Taliban'ın bölgeye gönderdiği 20 intihar eylemcisinden en az 10'unun, aralarında alışveriş merkezleri ve bankaların bulunduğu binalara girdiğini söyledi.

Yetkililer, 200'den fazla Afgan güvenlik görevlisinin de bölgede konuşlandığını ve militanlarla çatıştığını söyledi.

Muhammed, çatışmaların devam ettiğini, bu yüzden kayıplar hakkında bilgi sahibi olmadığını kaydetti.

Kabil'deki çatışmaların, bir intihar komandosunun Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin Devlet Başkanlığı Sarayı yakınlarında kendini havaya uçurmasından sonra başladığı belirtildi.

Görgü tanıkları, başkentte dumanların yükseldiğini, Afgan güçleriyle militanların çatıştığı kentte patlamalar duyulduğunu bildiriyor.

13 YARALI

Sağlık Bakanlığı, çatışmalarda çoğu sivil 13 kişinin yaralandığını açıkladı. NATO ise Afgan polisinin en az 2 silahlı militanı öldürdüğünü bildirdi.

Bugünkü saldırının, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı başkente bile militanların sızabildiğini gösterdiği yorumları yapılırken, militanların Devlet Başkanlığı Sarayı, bakanlıklar ve Merkez Bankası binası yakınlarına kadar gelebildiğine dikkat çekildi.

Militanlar, Savunma ve Adalet Bakanlığı binalarının yanı sıra Batılıların tercih ettiği Serena Otelini hedef aldı.

Taliban'a ait bir internet sitesinde yayımlanan bildiride, militanların özellikle Devlet Başkanlığı Sarayı, Merkez Bankası, Sanayi ve Madencilik Bakanlığı ile Serena Otelini hedef aldığı vurgulandı.