Mustafa Sarıgül hakkında suç duyurusu

Yeni Demokrasi Hareketi lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyusunda bulunuldu.

Mustafa Sarıgül hakkında örgüt kurmak ve sahte belgelerle kimsesiz gayrimüslim vatandaşın malına el koyma ve işgal ettirme suçunu işlediği iddiasıyla hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyusunda bulunuldu.

İşlenen suç Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde Ermeni asıllı bir vatandaşa ait olan beş katlı bir apartman dairesi ile ilgili.

SAHTE RAPOR DÜZENLEDİLER

Hastanede yatalak olarak yatan 84 yaşındaki yaşlı adamın ölümünden sonra, Mustafa Sarıgül tarafından örgütlendiği iddia edilen Özel Kalem Müdürü Nuray Gençay, Sekreteri Aslı Ziylan, daha önce avukatlıktan ihraç edilmiş olan ve çeşitli suçlardan aranan Hatice Yılmaz isimli eski avukat, sahte doktor raporları ve sahte kira sözleşmeleri düzenleyerek söz konusu apartmanı ele geçirmek üzere harekete geçer.

Yaşlı adamın ölümünden sonra olayı öğrenen Amerika'daki ailesi, İstanbul'da vekalet verdikleri Avukat Erol Tufan Akpınar eliyle hukuki mücadeleye başlatılmasını ister.

Av. Akpınar, apartmanı işgal edenler hakkında hukuki mücadelesine önce işgalcilerin binadan tahliyesi için Şişli Mahkemesinde dava açarak başlar. Ancak, davanın ilerleyen günlerinde, karşısına çıkan sahte doktor raporları, Adli Tıp incelemesi ve sahte kira sözleşmeleri ile konunun çok daha derin ve karmaşık olduğu ortaya anlaşılınca, Mustafa Sarıgül ile, Özel Kalem Müdürü Nuray Gençay, sekreteri Aslı Ziylan, sahte avukat Hatice Yılmaz ve diğer üç kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesini verdi.

Av. Akpınar ile yaptığımız görüşmede, başvurusunu doğrulayarak sanıklar Sarıgül ve arkadaşları hakkında şikayetçi olduğunu, İstanbul Savcılığı tarafından dosyanın yetki yönünden Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilerek tahkikata başlandığını ve kendisinin Savcılığa davet edilerek şikayetçi vekilleri sıfatıyla ifadesine başvurulduğunu, bu safhada şikayetinin içeriği ve detayları hakkında, dosyanın hazırlık soruşturması safhasında bulunduğu için beyanda bulunmak istemediğini ifade etti.

Av. Akpınar, iddianın mahiyeti, delil durumu ve belgeler muvacehesinde, Şişli Baş Savcılığı tarafından, sanıklar hakkında örgütlü suçlara bakmakla görevli Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılacağını düşündüğünü ifade etti.

Kaynak: Sonsayfa.com