Milas ve Bodrum'u sel aldı

Güney Ege'de son 4 gündür aralıklı olarak yağan sağanak yağış, Milas ve Bodrum'a bağlı köylerde sele neden oldu.

Milas'a bağlı Kemikler Köyü'nde 30'a yakın evi su bastı. Her 2 ilçede yüzlerce dönüm tarım arazisi ve onlarca sera sulara gömüldü.

Muğla'da sağanak yağışlar dün gece Milas ve Bodrum'un köylerinde kabusa döndü.

Gece yarısı başlayan ve yaklaşık 3 saat süren sağanak yağış Milas'a bağlı Kemikler Köyü'nde 30'a yakın ev, 1 turistik tesis, onlarca sera, yüzlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı.

Kemikler Köyü'nde yaşayan 85 yaşındaki Yeter Karaca sele uykuda yakalandı. Evini su basan Karaca, köylüler tarafından kurtarıldı.

Bodrum-Milas karayolunun kenarındaki Karadere'nin taşması sonucu Sadrazam Turistik Tesisleri'nin restoran ve otel bölümü de sular altında kaldı. Tesisin betonarme duvarı sel sularının şiddeti ile yıkıldı.

Çiftçi 28 yaşındaki Serkan Karaca, can kaybının yaşanmadığı sel felaketinde binlerce liralık zarar meydana geldiğini belirtti.

Karaca, "3 yıl önce kurulan fabrika dere yatağını değiştirdi, daralttı. Ardından Milas- Bodrum Havalimanı nedeniyle duble yolda yapılan ve 2 ay önce tamamlanan otoban 1 metre yükseltildi. Ancak dere yataklarındaki köprülerin genişletilmesi ve ıslah edilmesi yerine küçük büzler ve borularla iş geçiştirildi. Bölgede sel felaketinin yaşanacağını söylüyorduk. Can kaybı olmaması büyük şans" dedi.

Milas Kaymakamlığı ve jandarmanın sabah erken saatlerden itibaren köylünün zarar tespitine başlayacağı belirtildi. Yorum Yaz | Yorumları Oku