(MER-DER) Etüt Merkezi açıldı

SODES kapsamında hayata geçirilen Mersavi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği (MER-DER) Etüt Merkezi düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Devteşti Mahallesi Süleymaniye Caddesi'nde yeni yapılan Etüt Merkezi hizmet binasının açılışına Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan MER-DER Derneği Başkanı Davut Kırmızıaslan, SODES kapsamında uygulanan MER-DER Etüt Merkezi Projesinin 2008-2009 yılki başarısını bu yıl da sürdürmek için tüm imkanlarını seferber ederek eğitime hızlı başladığını belirtti. Kırmızıaslan, "MER-DER Etüt Merkezi Projesi 2008-2009 Öğretim yılında 4 ay gibi kısa bir süre eğitim verdiği halde merkezimize kayıtlı 125 öğrenciden 50'si üniversiteli olmuştur. Yaklaşık yüzde 50 oranında başarı sağlamıştır. 2009-2010 yılında ise SODES
kapsamında 125 öğrenci ve dernek yönetim kurulunun desteği ile eklenen 25 öğrenci ile birlikte 150 öğrenciye kaliteli bir eğitim imkanı sağlanmıştır. MER-DER olarak iki yıldan beri yaptığımız faaliyetler ve yoksul kesime sağladığımız imkanlar ile bölgemizde eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetler alanında ortaya çıkan olumlu katkıların devamını sağlamak istiyoruz. Bu nedenle ilk icraatımız eğitim alanında olmuştur. Bölgemizin geri kalmışlığının en önemli nedeni eğitimsizliktir. İnsanımızın kaderi iyi bir eğitim ile değişecektir. Cehalet her kötülüğün anasıdır. Cehaleti yenerek kız çocuklarının toplumda hak ettikleri yeri almaları, kan davalarının son bulması, aklıselimin hakim olması ve gerçek bir demokratik düşüncenin uygulanabilmesi için çalışmalarımız devam edecektir. Projenin hedef kitlesine böylece daha kolay erişme ve onlara değer verdiğimizi gösterme imkanımız oldu. Yoksulluğu his ettirmeden mükemmel bir ortamda eğitim imkanı sunduğumuz öğrenciler eminim ki, bizi mahcup etmeyecek ve başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklardır. MER-DER Etüt Merkezi'mizi, 5 yıl SODES kapsamında, 5 yıl sonrasında ise dernek desteği ve hayırseverlerin katkılarıyla devam ettirerek sürekli hale getirmek istiyoruz" dedi.

2010 yılı içerisinde MER-DER Etüt Merkezi'mizde Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yapılarak bilgisayar okuryazarlığı kursları, okuma yazma kursları, aile eğitimi seminerleri SBS kursları verilebilmesi için de çalışmaların devam edeceğini ifade eden Başkan Kırmızıaslan "Valimiz Nuri Okutan'ın öncülüğünde başlatılan 'Işığımı Arıyorum, Okuyorum' okuma seferberliğine Mersavi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği olarak tam destek verdiğimizi ve bu doğrultuda her gün son ders saatinde öğrencilerimize ders kitapları dışında kitap okuma etkinliği de yaptırılmaktadır. MER-DER Etüt Merkezi dershanelere rakip değildir. Onlardan bize öğrenci kayması mümkün değildir. Bize kayıt olan öğrenciler Kasım ayına geldiği halde henüz hiçbir dershaneye maddi imkansızlıktan dolayı kayıt olmamış öğrencilerdir. Toplumumuza eğitim, kültür ve yardımlaşma konusunda çalışmalarımız ile desteğimizi sürdüreceğiz. Bu yolda çok mesafe kat ettik inşallah daha çok güzel faaliyetlerle buluşma şansımız olur" diye
konuştu.

Etüt merkezinin açılışını Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Belediye Başkan yardımcısı Fevzi Yücetepe İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ve MER-DER Şanlıurfa Başkanı Davut Kırmızıaslan birlikte yaptılar.