'Köyden indim şehire' gerçek oldu

Kayseri'de define bulmak için evinin altını 6 aydan beri kazan bir kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İncesu ilçesine bağlı Örenşehir Köyü’nde Bülent Y. (30) define bulmak umuduyla oturduğu evin alt bölümünü kazma kürek ve ''hilti'' adı verilen elektrikli el aletiyle 6 ay boyunca kazdı.
Komşularının bir bölümü dışarı taşınan toprak ve kaya parçalarından şüphelenerek olayı jandarmaya bildirmeleri üzerine, Bülent Y, gece kazı yaptığı evde suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
20 YIL ÖNCE BULUNAN SÜTUN BAŞLIĞI İLHAM VERMİŞ
Gözaltına alınan Bülent Y'nin ifadesinde ''Evimiz yapılırken 20 yıl önce temel kazısı sırasında babam Roma dönemine ait bir sütun başlığı bulmuştu. Bu bölgede define olduğunu düşünerek kazı yapmaya başladım. Kazıda hiçbir şey bulamadım'' dediği öğrenildi.
Bülent Y'nin eşi Emine Y. de eşinin daha önce bulunan sütun başlığı nedeniyle evlerinin altını kazdığını, 'kendilerini çekemeyen' komşularının olayı ihbar etmiş olabileceklerini söyledi.
Örenşehir Köyü Muhtarı İbrahim İnan da bölgenin sit alanı olduğunu belirterek, ''Burada nereyi kazsanız tarihi eser bulunur. Bu nedenle köyümüzde kazı yapmak yasak. Bülent Y. de daha önce babasının bulduğu sütun başlığını örnek alıp evin altını kazmış'' dedi.
Yetkililer, kazı alanında bulunan el aletlerine el konulduğunu, Bülent Y'nin gözaltına alındığını ve soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.