KCK operasyonu 27 gözaltı

KCK operasyonu kapsamında Diyarbakır'da 27 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

İl Emniyet Müdürlüğümüzün bölücü terör örgütünün şehir yapılanması olan KCK'ya bağlı gençlik yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik başlatılan çalışmalar sonucu; Bölücü terör örgütü elebaşının ceza evindeki şartlarını protesto etmek bahanesi ile ilimiz Cizre ilçesinde 05.12.2009 tarihlerinde kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik taşlı Molotoflu saldırı olayına katıldıkları ve Provoke ettikleri tespit edilen şahıslara yönelik, 12.01.2010 günü İlimiz Cizre İlçesi'nde (27) ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. Operasyon neticesi toplam (23) şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslar 15.01.2010 günü adli makamlara sevk edilmiş, çıkarıldıkları adli makamlarca toplam (23) şahıs tutuklanarak cezaevlerine teslim edilmiştir. Yakalanan Şahısların İkametlerinde, Üzerlerinde Ve İşyerlerinde Yapılan Aramalar Neticesinde, bol miktarda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

ŞAHISLARIN FAALİYETLERİ DEŞİFRE EDİLDİĞİNDE

1- Kitlesel şiddet eylemlerini iştirak etmek,

2- Molotof kokteyli atmak,

3-Güvenlik güçlerine, kamu binalarına ve araçlarına taşlı saldırılarda bulunmak,

4- Barikat kurarak ve lastik yakarak yolu trafiğe kapatmak,

5- Korsan gösteriler düzenleyip bu korsan gösterilerde terör örgütünün sözde bayraklarını açarak ve yasadışı sloganlar atarak terör örgütünün propagandasını yapmak türü eylemleri organize ettikleri ve bu eylemlere fiilen iştirak ettikleri tespit edilmiştir.

Halkımızın güven ve huzur ortamını tehdit eden bölücü terör örgütü içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulunan örgüt mensuplarının bu tür girişimlerine yönelik Operasyonel çalışmalarımız devam edecektir.

Kamu oyuna saygıyla duyurulur." denildi.