Kars'ta kar yağışı sabaha kadar devam etti

Kars'ta dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı sabaha kadar devam etti.

İlde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar etkili oldu. Kars-Digor ve Susuz-Ardahan-Göle güzergâhlarında yer yer tipi ve sis etkili oldu. Karayolları ve Köy Hizmetleri olası bir aksaklığa karşın ekiplerini hazır bulundurdu. Kardan kaynaklı herhangi bir aksaklığın yaşanmadığı kentte 13 santimetreye ulaşan kar, gündüz saatlerinde ise erimeye başladı. Belediye ekipleri kaldırımlardaki kar birikintilerini temizledi.

Kars Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, bölgede hava parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Bölgede beklenen tahmini hava durumu ile günün kaydedilen en düşük ve beklenen en yüksek sıcaklıkları şöyle:

Kars: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı -1 / 4. Ağrı: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 1 / 6. Iğdır: Çok Bulutlu 5 / 11. Ardahan: Çok Bulutlu 0 / 3. Kar kalınlıkları ise: Kars 13, Ağrı 22, Ardahan 4 santimetre.