İnegöl ikinci üniversiteyi istiyor

Bursa'ya yapılması öngörülen ikinci üniversitenin İnegöl'e değil de Bursa'ya yapılacak yönündeki açıklamalar ilçede şok etkisi yaptı.

İnegöl'ün sanayi ve ekonomisi ile nüfusunun Türkiye'deki birçok ilden daha büyük olduğunu, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması ve kısa bir süre sonra buradaki fabrikaların da faaliyete geçmesiyle büyük bir gelişmeye daha adım atılmış olacağını belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İnegöl bir teknik üniversiteyi her şeyi ile hak ediyor. Bursa'ya kurulmasına karar verilen ikinci Üniversitenin İnegöl'e kazandırılması için gayret sarf ediyoruz." dedi.

Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise Mehmet Emin Tutan'nın "ikinci üniversitenin Gemlik veya İnegöl'e değil Uludağ Üniversitesi kampusuna kurulacak" şeklindeki açıklamasının resmiyet kazanmadığını belirtti. Kızılcıklı, "Ben şunu herkese duyurmak istiyorum; il dışına eğer üniversite kurulacaksa bu İnegöl'e yapılacaktır. Eğer Bursa'ya kurulmasına karar verilirse bu durumda de en fazla fakülteyi İnegöl alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan BUGİAD İnegöl Şubesi Başkanı Ahmet Akıskalı, "İnegöl'e her gelen siyasi ve bürokrat bu şehrin il olmayı hak ettiğini söylüyor. Ancak iş icraata gelince her nedense geri atım atılıyor. 'İnegöl üniversiteye kavuşuyor müjdesi' iş dünyasında ve kamuoyunda sevinçle karşılanmıştır. Muhalif bir karar İnegöllü işadamlarında moral bozukluğuna sebep olacaktır. Bursa'ya ikinci üniversite kararı çıktığında Bursa'nın merkezine yapılacağına dair bir düşünce varsa neden İnegöl halkı ümitlendirildi?" diyerek sitem etti.