Gürcü bakan İnegöl'ü gezdi

Gürcistan'ın çiçeği burnunda Devlet Bakanı Mirza Davitaya, Türkiye'ye gerçekleştirdiği gezi kapsamında İnegöl'e gelerek tarihi mekanları gezdi.

Gürcü bakan İnegöl'ü gezdi
Türkiye'ye gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaret kapsamında Bursa'ya gelen Gürcistan Devlet Bakanı Mirza Davitaya, Gürcistan-Ankara Büyükelçisi Tariel Lebanidze ile birlikte İnegöl'ü gezdi. Oylat Mağarasını gezen Gürcü Bakan, daha sonra Kent Müzesi'ni ziyaret etti. Müze Koordinasyon Kurulu Başkanı Nedim Bayram'ın Gürcü dilinde sunum yapmasıyla eserler hakkında bilgi alan Davitaya, İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği'nde ise Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve beraberindekiler tarafından karşılandı. İnegöl'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Davitaya, "Türkiye'de çok sayıda Gürcü hemşerimiz yaşıyor. Özelikle bu bögede çok sayıda Gürcü var. İnegöl, gerçekleştirdiği festivallerle Gürcistan'da tanınıyor. Türkiye hükümeti kültürlerin yaşatılması için güzel imkanlar sağlıyor" dedi.

İnegöl hakkında Gürcü Bakana bilgi veren Başkan aktaş, ilçenin aldığı göçler sonucu Türkiye mozaği olduğunu belirtti. İlçede 18 tane Gürcü köyü bulunduğunu ifade eden Aktaş, Gürcistan'ın Rustavi şehriyle kardeşlik protokolü imzaladıklarını hatırlattı.