Ergenekon'da 4.iddianname de hazır

Türkiye'de yüzyılın davası olarak tanımlanan Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan 4'üncü iddianamenin tamamlandı. İddianamenin içeriği ile ilgili ilk bilgilere göre içerikte yer alan konular ve şahıslar da şekilleniyor.

Poyrazköy cephaneliğiyle ilgili soruşturmayı kapsayan iddianamede ilk kez bir muvazzaf tuğamiral ve 7 deniz kurmay albayın ismi yer alıyor. Bu kişiler hakkında örgüt üyeliğinden 15 yıla kadar hapis isteniyor.

Sabah gazetesindeki habere göre, 21 Nisan 2009'daki kazılarda bulunan 15'i dolu 21 lav silahı, 14 el bombası ve C3 patlayıcılarla ilgili yürütülen soruşturmanın iddianamesinde, 2'si emekli 17 denizci yer alıyor.

Aralarında emekli deniz binbaşı Levent Bektaş'ın da bulunduğu 5 subay hakkında "hükümeti ve TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet, örgüt üyeliği ve ruhsatsız patlayıcı bulundurmaktan da ayrıca 27 yıla kadar hapis istendi.

4'üncü Ergenekon iddianamesinde ilk kez bir muvazzaf tuğamiral ve 7 deniz kurmay albayın ismi de yer aldı. Tuğamiralin 2009 yılındaki YAŞ kararıyla deniz kurmay albay iken tuğamiralliğe terfi eden Levent Görgeç olduğu belirtildi.