Durak kazalarına öğrenci engeli

Bilecik'te bulunan Özel Orhangazi Koleji öğrencileri daha önce Bursa'da meydana gelen durak kazasında 5 kişinin ölümü gibi başka ölümlü kazaların yaşanmaması için 'Durak Kazalarını Önleme Projesi' geliştirdi.

Kolejin 6. sınıf öğrencileri, teknoloji tasarım dersi etkinliği olarak yaptıkları projeyle durakta bekleyen yayaları olası trafik kazalarına karşı koruma düşüncelerini yaptıkları maketli proje ile uygulanabilir hale getirdiler. Kolejin fuar salonunda projelerini sergileyen öğrencilerin öğretmeni olan müdür yardımcısı Ferhat Palaz, "Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarında her yıl binlerce insanımız hayatını kaybetmekte, on binlercesi de yaralanmaktadır. Trafik kazaları sonucunda yok olan ve parçalanan aileler ile yaşamının geri kalan bölümünü engelli olarak sürdürmek zorunda kalan bir çok insanımız oluyor. Bunun yanında yaralıların tedavi süreçleri ve maliyetleri ile kaza sonrasında meydana gelen maddi hasarlar da ülke ekonomisini olumsuz yönde etkilemektedir." dedi.

Öğrencilerinin Bursa'da bayramın üçüncü günü bir sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybederek otobüs durağa dalıp 5 kişinin ölümüne neden olduğu kazadan etkilendiklerini söyleyen Müdür Yardımcısı Palaz, "Öğrencilerimizin yaptığı maket projede, durakların anayol üzerinde değil de beton bariyerlerin koruması altında cep şeklinde ayrı olarak yapılan yolun kenarında olması gerektini ve durağında metro durakları gibi yol seviyesinin üzerinde olması gerektiğini düşünüyoruz." diyerek projeleri anlattı.