Bilecik'te kitap toplama projesi

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Bekir Aral İlköğretim Okulu öğrencileri evlerinde bulunan okunmuş kitapları değerlendirmek maksadıyla “kitap toplama projesi” başlattı.

Bilecik'te kitap toplama projesi
Öğrencilerin ellerinde bulunan ve tozlu raflara kaldırdıkları hikaye, roman gibi çeşitli okunmuş kitaplar yeniden değerlendirildi. Kitap toplama projesine okul idaresi ve öğretmenlerin de destek vermesiyle yaklaşık 500’e yakın kitap toplanarak, okul kütüphanesine hediye edildi.

Projenin hedefine ulaştığını belirten Okul Müdürü Esen Ali Gürcan, okumanın, doğduğu andan itibaren birçok eğitim süreci geçiren insan için en kolay ve en etkili öğrenme olduğunu belirterek, “Öğrencilerimiz 'okumak istiyoruz' dedi. Biz de 'Okuyanlar iki misli daha iyi görür' dedik ve bu kitap toplama projesini başlattık. Mevcut kütüphanemizi güncel ve zengin hale getirdik” dedi.

Projeden memnun olduklarını dile getiren öğrenciler ise, “Okulun bilgi deposu zenginleştirildi, küçük büyük herkes çeşitli kitapları okuma şansını yakaladı. Başlatılan bu güzel projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.