Bebek ihmalden öldü

İzmir'de özel bir hatanede doğum yapan Selma Kalındamar'ın bebeğinin ihmal yüzünden öldüğü iddia edildi.

İzmir'de özel bir hastanede doğum yapan ve zehirli guatr hastalığı olduğu öğrenilen Selma Kalındamar'ın (25) dünyaya getirdiği bebek öldü. Kalındamar'ın yakınları bu ölümden hastanedeki görevli doktorları sorumlu tuttu. Kalındamar ailesi hastaneye polis çağırdı. Bebeğin ölüm nedeni yapılacak otopsi sonucu belirlenecek.

Olay, Konak ilçesinde bulunan Özel Gazi Hastanesi'nde meydana geldi. Erkan Kalındamar (28) ve eşi Selma Kalındamar (25) çifti, hamilelik boyunca kontrollerini söz konusu hastanede yaptırdı. Akşam saatlerinde sancısı tutan Selma Kalındamar, yakınları tarafından aynı hastaneye kaldırıldı. Kalındamar çiftine bebeğin kalp atışlarının zayıfladığı söylendi ve anne hemen ameliyata alındı. Ameliyat sonrası bebeğin öldüğü aileye bildirilince aile hastane görevlilerine ve doktorlara tepki gösterdi.

Selma Kalındamar'ın eşi Erkan Kalındamar, hastanede görevli doktorları suçlayarak, eşinin doğumunun geciktirildiğini ve bebekle annenin hayatının riske atıldığını iddia etti. Selma Kalındamar'ın kızkardeşi Yasemin Güngör de, kızkardeşinin doğumunun 42. haftaya sarkıtıldığını iddia ederek, kızkardeşiyle ilgilenen ancak doğumuna gelmeyen doktordan şikayetçi olduklarını dile getirdi.

Kızı aynı hastanede doğum yapan Nezik Özsoy (48) da, kızının da aynı sıkıntıları çektiğini, bebeğin ise son anda kurtarıldığını iddia etti. Özsoy, hastanede görevli doktorun kendisine hakaret etiğini de ileri sürdü.

Hastane yetkilileri ise olayla ilgili olarak henüz bir açıklama yapmadı. Hastane yönetiminin, bebeğe otopsi yapılmasını istediği öğrenildi. Şüpheli ölüm olayıyla ilgili savcılık soruşturma başlattı.