Audi'ye iki ödül birden

2010'un ilk büyük fuarı olan Detroit Fuarı'nda Audi A8 ve E-tron modelleri ile iki ödül birden aldı.

Audi, yılın ilk büyük fuarı olan Detroit Motor Show’da, sergilediği iki yeni ürünüyle ödüle layık görüldü. Audi e-tron “Best in Show”, A8 de “Award for Design Excellence” ödülü aldı.

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan ve Audi’nin Amiral Gemisi olarak nitelenen A8 modeli, teknik bir sanat eseri olarak nitelendirildi. Alüminyum - Audi Uzay Kafesi (ASF) yapısına sahip olan zarif ve güçlü gövdesi ile A8, muadil bir çelik yapıdan yüzde 40 daha hafif. Yeni, ferah tasarımı ve en küçük ayrıntının düşünüldüğü iç mekân, kendinden taviz vermeyen yüksek kaliteli işçiliği ile büyüleyici A8, 2010 EyesOnDesign jürisi tarafından “Award for Design Excellence” ödülüne layık görüldü.

FUARIN EN İYİSİ E-TRON

Audi’nin fuarda sergilediği e-tron modeli ise, tamamen elektrikle çalışan, kendinden taviz vermeyen tam bir kompakt spor otomobil. 3,93 metre uzunluğa ve 1,78 metre genişliğe, ancak sadece 1,22 metre yüksekliğe sahip bu iki kişilik otomobil 2009 Frankfurt Motor Show’da tanıtımından sonra dört halkalı markanın geliştirdiği ikinci elektrikli konsept araç.

“Best in Show” ödülüne layık görülen e-tron, 1350 kilogramlık düşük toplam ağırlığıyla birlikte arka tekerlekleri tahrik eden yüksek torklu güç üniteleriyle, en uygun yol performansını garanti ediyor. 204 hp ve 2650 Nm’lik kombine bir güç çıkışı üreten iki elektrikli motor, ASF-tasarımlı alüminyum gövdeye sahip coupé’yi 0’dan 100 km/s’e sadece 5,9 saniyede çıkarıyor. Audi e-tron, 60 - 120 km/s hızlanmasını ise tam 5,1 saniyede tamamlıyor.