AK Partili Bayraklı başkanı eleştirdi

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı İsmail Sarı, Bayraklı Belediyesi'nin yaptığı spor tesisinin heyelan bölgesine girdiğini iddia ederek Belediye Başkanı Karabağ'ı eleştirdi.

Bayraklı'da yeşil alanın az olduğunu ve arttırılması gerektiğini ancak buna rağmen hazırda bulunan parkların da ziyan edildiğin ileri süren AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Sarı, Belediye tarafından gerçekleştirilen projelerde halkın da görüşünün alınması gerektiğini ifade etti. Çiçek Mahallesi'ndeki parkın yıkılarak yerine spor tesisi yapılmasının çevrecilik açısından son derece yanlış olduğunu dile getiren Sarı şöyle devam etti, “Kendini her fırsatta çevreci olarak niteleyen Sayın Karabağ, bu anlamsız proje ile Bayraklı'da oranı son derece düşük olan yeşil örtüsüne zarar vermektedir. Daha önce heyelan bölgesi ilan edilen, yağışlarda sürekli büyük taşların kopup düştüğü, eskiden taş ocağı olan yere bu spor tesisi çalışmalarını hangi mantığa göre başlatmıştır, anlamak mümkün değil”

Bayraklı Belediyesi tarafından 463 bin TL'ye ihale edilen tesisin bulunduğu alanın iki ay önce 90 bin TL'ye bakım yapıldığını hatırlatan Sarı, “Başkan Karabağ, Bayraklı halkının parasını boş yere harcıyor. Seçimden önce Bayraklı halkıyla birlikte Belediyeyi yöneteceğini söyleyen Başkan, buradaki spor tesisini hayata geçirirken burada yaşayan vatandaşlara neden danışmadı? En azından şehir plancıları, mimarlar ve mühendisler ya da bu konudaki uzmanların görüşlerini, fikirlerini almakta mı aklına gelmedi?” diye konuştu.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın 'ben yaptım oldu' mantığı ile hareket ettiğini iddia eden AK Parti İlçe Başkanı Sarı, “Modern şehircilik anlayışında böyle büyük spor tesisleri şehir merkezinin dışında amacına uygun şekilde yapılır. Otoparkıyla, alışveriş merkezleriyle, diğer spor branşlarının da düşünüldüğü, sosyal donatı alanlarının yer aldığı kompleksler halinde yapılır. Ama bu tesiste tribünlerin yapıldığı alanın, imar hattının dışında kaldığı, imar planında gözüken 15 metrelik yolun geçtiği alana yapıldığı görülmektedir” dedi.