THY uçağı Barcelona renklerine boyandı

Türk Hava Yolları(THY), İspanya'nın dünyaca ünlü Barcelona kulübü ile imzalayacağı sponsorluk anlaşması için Boeing 737-800 tipi 'Manavgat' adlı uçağını Barcelona takımının renklerine boyadı.

THY uçağı Barcelona renklerine boyandı
THY uçağı Barcelona renklerine boyandı
THY ile İspanya'nın dünyaca ünlü Barcelona kulübü arasında 18 Ocak Pazartesi günü imzalanacak sponsorluk anlaşması için Boeing 737-800 tipi "Manavgat" adlı uçak Barcelona takımının renklerini boyandı. Özel olarak boyanan ve takımın logosunun bulunduğu uçak THY yöneticileri ve gazetecileri bugün Madrid'e götürecek.

Barcelona Stadı Nou Camp'ta gerçekleşecek imza törenine, her iki kuruluşun yöneticilerinin katılacağı ve Türkiye ile Uzakdoğu'dan da çok sayıda gazetecinin davet edildiği bildirildi.
Teknik Direktör Josep Guardiola'nın izin vermesi halinde Barcelonalı ünlü yıldızların da törende hazır bulunacağı açıklandı. İspanyol ekibinin, ikisi Katalan (La Caixa Bankası ve Estrella Damm-Bira markası), ikisi de ülke dışından (Nike ve Audi) olmak üzere 4 resmi ana sponsoru bulunuyor.18 Ocak'ta yapılması planlanan imza töreninin ardından THY, Barcelona'ya, sponsorluk için yıllığı 3 milyon Euro'dan 3 yıl için 9 milyon Euro ödeyecek. Ancak şirket, her charter (tarifesiz) uçuşun ücretini kulüpten alacak. Şampiyonlar Ligi başta olmak üzere diğer resmi ve özel turnuvalara da THY ile gidecek Barcelona'nın, 3 yıl için yaklaşık 4 milyon Avro ödemesi bekleniyor. Böylece, 9 milyon Avro'luk sponsorluk parası, seyahat parasının tahsil edilmesi ile yaklaşık 5 milyon Avro'ya gerilemiş olacak.

Türk Hava Yolları'nın (THY), anlaşmaya göre, Barcelona kafilesini, 3 yıl boyunca talep ettiği tüm turnuva maçlarında taşıyacağı bildirildi.