Öcalan rahat durmuyor

Avrupa standartlarındaki koğuşunu bir türlü beğenmeyen Öcalan, İmralı'da bulunan 5 hükümlü ile birlikte ortak eylem kararı aldı.

Terörist başı Abdullah Öcalan, İmralı Cezaevi’ne getirilen 5 hükümlü ile birlikte 12 Ocak tarihinden itibaren cezaevindeki şartlar düzeltilinceye ortak görüşe çıkmama kararı aldı. Avukatlarıyla yaptığı haftalık görüşmede cezaevi koşullarından şikayet eden Öcalan, “Hiç doğru dürüst uyuyamıyorum. Yeni yapılan yer ustalıkla ve bilinçli olarak yapılmış, sistemli bir yer. Kendimi 15 metre derinlikte bir kuyunun dibinde gibi hissediyorum” dedi. ANF’nin haberine göre Öcalan İmralı’yla ilgili şikayetlerini şöyle sıraladı:

- “Nefessiz kalıyorum, uyuyamıyorum. Odanın havalandırmasını pencereyi açarak sağlıyorum. Eski havalandırmadan daha küçük. Üstü de tam açık değil. Sadece orada yürüyebiliyorum. Ancak derinliğin etkisiyle basınç yüksek”

- “Diğer mahkumlarla haftada on saat görüşme hakkımız varken sadece bir saat görüşebiliyoruz. Bugüne kadar toplam dört kez görüştüm. Son görüşmede süreyi elli dakikaya indirdiler”

- “Kısa süre öncesine kadar burada Kürtçe konuşma yasağı vardı. Fakat yasak yönetmelikle kaldırıldı ancak biz henüz Kürtçe konuşmayı hiç denemedik. İzin verip vermeyeceklerini bilmiyoruz.”

- ”160 sayfalık savunmamın, Yol haritasına ilişkin kısmının AİHM’e gönderilmesi için talepte bulunmuştum. Gelen cevapta AİHM’e gönderilmeyeceğini belirtmişler. Bu savunmamın eğitim, propaganda ve talimat içerdiği gerekçesiyle gönderilmeyeceği belirtilmiş. Bu doğru değil. Ben kimseye talimat vermiyorum. Kimse benim düşüncelerimi ifade etmemi engelleyemez. Ölümüm pahasına bile olsa görüşlerimi söylemeye devam edeceğim.

- “Kürtler çok direngen bir halktır ama başlarına nasıl bir tezgahın örüldüğünü tam anlayamıyorlar, bunun farkında değiller. Ben Şubat-Mart’tan sonra ne gelişir bilemiyorum. Savaşsınlar, barışsınlar demiyorum, talimat vermiyorum, ne yaparlarsa kendi kararlarını kendileri vermelidir. Her açıdan üzerimize gelecekler, bizi nefessiz bırakacaklar. Arkasından da askeri operasyon gelebilir. İşte Şubat ve Mart ayları geliyor. Ben nötr hale geleceğim aradan çekileceğim. Eğer çözüm için gelirlerse ben burada her zaman katkı sunmaya hazırım.”

- “İşte üstüme çullandılar. Ben tepki verdim. Neden yapıyorsunuz dedim. Ancak onlar tavırlarından geri adım atmadılar. Karşılık verseydim belki beni öldürebilirlerdi de. Neden karşılık vermedim? Çünkü ölmek iyi bir şey değil. Ben burada kendim ölümüme sebebiyet vermeyeceğim, kendi hayatımı sonlandırmayacağım ama onlar öldürürse öldürebilirler. Halkımın moralini yüksek tutmak, halkımın barış ve özgürlük ümidini korumak için daha fazla yaşamaya çalışıyorum.”