Milletvekilliği öğreten oyun
İngiliz parlamentosunun resmi internet sayfasında, 11-14 yaş grubu için 'Bir haftalığına milletvekili olmak' adlı bir bilgisayar oyunu yer alıyor.

Oyuna önce seviye seçilerek başlanıyor. Daha sonra, üyesi olmak istenilen siyasi parti, verilecek mesajlar, katılmak istenen toplantılar, yapılacak seyahatler belirleniyor. Oyunun amaçları ise sadece kendine oy verenleri değil, tüm halkı temsil etmeye çalışmak, hükümet işleriyle ilgilenmek, yeni yasalar konusunda karar vermek ve oyunun sonunda üyesi olunan siyasi partinin veya seçmenlerin desteğini azaltmamak.
İngiliz parlamentosu bu bilgisayar oyunuyla çocukların ve gençlerin, bir İngiliz parlamenterinin bir haftasını nasıl geçirdiği ve neler yapması gerektiği hakkında da fikir sahibi olmasını sağlıyor.
Kaynak: sabah
