Başbakan'ın çocukluk arkadaşına 'Aptal' dedi

Kanal 7 Ekranlarında dün akşam yayınlanan İskele Sancak isimli programda gergin dakikalar yaşandı.

Dün akşam İskele Sancak isimli programın konuklarından Akşam gazetesi Yazarı Hüsnü Mahalli ve yayına telefonla bağlanan Başbakan'ın Kasımpaşa'dan çocukluk arkadaşı Yahudi asıllı Rafael Sadi arasında tartışma çıktı.

İsrail-Türkiye gerginliğinin konuşulduğu İskele Sancak'ta zaman, zaman hakaret boyutuna varan sözlerin kullanıldı.

Hüsnü Mahalli'nin, "Sayın Sadi diyorki; 'hem İsrail vatandaşıyım, hem Türk vatandaşıyım' iyide ozaman sen niye Türkiye toprağını bırakıp gittin. İsrail'e yerleştin orda Filistin toprağını işgal ediyorsun" sözleri üzerine başlayan tartışmada şu diyaloglar yaşandı:


R.S. : Siz bana hesap soramazsını niye İsrail'e gittin diye.

H.M. :  Niye gidiyorsunuz? Orası başka bir ülkenin, başka bir halkın toprağı.

R.S. : Siz de Suriye vatandaşısınız ben size hesap soruyor muyum?

H.M. : Tamam bunda bir sorun yok ama ben burda gelip Türkleri öldürüp toprağına el koymuyorum. Ama siz orda Filistinlileri öldürüp toprağına el koyuyorsunuz.

R.S. : Ben istediğim yerde yaşarım sana sormam.

H.M. : Yaşayabilirsiniz, öldüremezsiniz

R.S. : Ben kimseyi öldürmüyorum.

H.M. : Öldürmüşsünüzdür, araştırsak çıkar orda. İsrail ordusunda görev yaptınız mı, yapmadınız mı?

R.S. : Hayır, yapmadım.

Tartışmalar devam ederken Rafual Sadi'nin "Ayrıca iddia edildi gibi Filistin toprağı diye bir şey yok. Filistin Devleti hiç bir zaman var olmadı tarih boyunca" diye konuşması programdaki gerilimi iyice yükseltti.

Sadi'nin sözlerine "4 milyon Filistinli işgal atlında yaşıyor Uluslararası Hukuk Kuralları'na göre Batı Şeria kimin, sizin mi? " sorusunu yönelten Hüsnü Mahalli, karşılık olarak "Evet Batı Şeria bizim" yanıtını alınca kendine hakim olamadı ve "Böyle Aptal bişey olamaz" diye konuştu.