Şeytanla iş birliği yaptılar!

Amerikalı ünlü evanjelist vaiz Pat Robertson, Haiti'nin şeytanla işbirliği yaptığını bu yüzden de Tanrı tarafından cezalandırıldığı söyledi.

Şeytanla iş birliği yaptılar!
ABD’de milyonlarca izleyicisi bulunan Robertson, “700 Club” adlı televizyon programında, Haiti’deki depremin 18. Yüzyıl’da adada siyah kölelerce sömürgeci Fransızlara karşı başlatılan “vudu (büyü) ayinleri” yüzünden gerçekleştiğini ileri sürdü. Pat Robertson’ın iddiasına göre, Fransız kolonisinden kurtulmak isteyen bir grup Haitili isyancı vudu ayinleri yaparak şeytan ile ittifaka girdi. Robertson, 2005 yılında CNN’de katıldığı bir programda da eşcinsel evliliğin kabul edilmesinin dünyada deprem, kasırga ve meteor çarpması gibi felaketleri getireceğini söylemişti.

Bizde ‘7.4 yetmedi mi?’ pankartı açılmıştı

15 Ağustos 1999’da yaşanan Körfez Depremi’nin merkez üssünün, çok sayıda subay, astsubay ve erin yaşamını yitirdiği Gölcük Donanma Komutanlığı olması, aşırı dinci çevrelerce istismar edilmişti. “Devir teslim töreninde TIR dolusu içki içtiler. Allah onları cezalandırdı” yorumları el ilanları kadar internet ve bazı gazetelerde yayınlanmıştı. Bu yorumlar Ekim ayında Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde açılan bir pankartla en üst seviyesine ulaştı. Üniversiteye alınmayan türbanlıların açtığı “7.4 yetmedi mi?” pankartı uzun süre hafızalardan silinmedi.