Kurtlar Vadisi müthiş ırkçı bir dizi

Bugüne kadar Kurtlar Vadisi'nin aldığı en ağır eleştiri... Fikri Akyüz ve Ümit Zileli, Vadi'nin yayın politikasına verdi veriştirdi. İşte o anlar...

Kurtlar Vadisi'nde İsrail bayrağının kana bulandığı görüntü ortalığı ayağa kaldırdı. Türkiye ile İsrail arasında gerilim arttı. Televizyonlarda da gündemin ana maddesi bu gerginlik oldu.

Kanaltürk'te yayınlanan 'Ters Cephe' programının dün akşamki konukları Fikri Akyüz ve Ümit Zileli, Kurtlar Vadisi dizisinin yayın politikasını eleştirdi.

Fikti Akyüz, devletin bir film inşasına karışamayacağını belirterek, İsrail devletinin de gerginliğe sebep olarak bu görğntüyü gerekçe göstermesinin yanlış olduğunu açıkladı.

BAYRAĞA KAN SIÇRATMAK AHLAKİ DEĞİL

Kurtlar Vadisi'nin 'o sahne'sine itiraz eden Akyüz, Vadi'nin olaya yaklaşımına dikkati çekerek, 'İsrail'in devlet terörü uyguladığını halka göstermek başka bir şeydir, İsrail bayrağına karşı kan sıçratacak şekilde ateş etmek büyük yanlıştır' dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü;

"Devlete karşı gelebilirsiniz... Devletin tüm heyetine karşı gelebilirsiniz... Ama milleti temsil eden bir bayrağın kutsiyeti vardır, dolayısıyla kan sıçratacak şekilde ateş etmek hiç insani, islami ve ahlaki bir görüntü değildir. Bu yapılan da orada bütün Yahudiler'i düşman görmek olmuştur. Bize aynısı yapılsa ne yaparız!"

KURTLAR VADİSİ MÜTHİŞ IRKÇIDIR!

Ümit Zileli'nin ise Kurtlar Vadisi'ne yaklaşımı daha katı oldu. Zileli, Vadi'nin sadece o sahnesine değil tümüne karşı olduğunu ifade ederek, bu düşüncesine de şöyle açıklık getirdi;

"Kurtlar Vadi'ni bambaşka bir misyon üstlenmiş olarak görüyorum. Hatta Kurtlar Vadisi politikanın bile önüne gidiyor. Zaman zaman ikisinin birbiriyle örtüştüğünü de çok görüyorum ve o anları dehşetle izliyorum. Bununla da kalmıyor, çok yalpalıyor ve saf değiştiriyor. Kurtlar Vadisi dizi bugünkü haliyle müthiş ırkçıdır! Ben seyredilmeye layık bir film olarak görmüyorum."

Ümit Zileli daha sonra, Kurtlar Vadisi'nin yapımcı firması Pana Film'in kopan kıyametin ardından, 'Şimdi de Kurtlar Vadisi Filistin gelecek bakalım yüzyirmi dakika nasıl dayanacaklar' açıklamasını da hoş bulmadığını ifade etti.