Sigortalı müzikal!

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Güzel ve Çirkin ile Sindrella'nın müzikal olarak sahneleneceği 'Disney Live Mickey'nin Masal Dünyası' gösterisi, Türkiye'de ilk defa 21 Ocak-14 Şubat tarihlerinde İstanbul'da çocuklarla buluşacak.

Pamuk Prenses'teki "Ayna ayna söyle bana", Sindrella'daki "Ben de baloya gitmek istiyorum" ve Güzel ve Çirkin'deki "Ama ben seni seviyorum Çirkin" cümleleriyle hem çocukların hem de büyüklerin hafızalarına kazınan çizgi filmler, Haliç Kongre Merkezi'nde dev bir kadro ve görsel bir şölenle çocuklarla buluşacak.

"Disney Live Mickey'nin Masal Dünyası" gösterisini Türkiye'ye getiren İstanbul Çocuk Tiyatrosu kurucularından ve CEO Kemal Gürkaynak, daha sağlıklı çocukların yetişmesi için çizgi filmlere toplumun ihtiyacının olduğunu söyledi.

Çocuk ruhlu bir insan olduğunu ve hala çizgi film izlediğini dile getiren Gürkaynak, daha az kavga ve daha az kötü olayların olması için çocukların hayatlarında, karşılıksız sevginin çıkarsız bir şekilde anlatıldığı çizgi filmlerin olması gerektiğine işaret etti.

Gürkaynak, bu amaçla ailelere yönelik gösteriler hazırlayan ve bu konuda dünya çapında lider olan Feld Entertainment'in hazırladığı "'Disney Live Mickey'nin Masal Dünyası"nı Türkiye'ye getirmeye karar verdiğini anlattı.

Yaklaşık 2 yıldır bu konu üzerinde çalıştıklarını belirten Gürkaynak, bunun için halkla ilişkilerden reklam sektörüne, pazarlamadan tanıtıma kadar birçok kişinin yer aldığı bir ekip oluşturduklarını ve ciddi bir şekilde çalıştıklarını aktardı.

ÇOCUKLUK HAYALİ

Evlendikten sonra ilk yolculuğunu eşiyle birlikte Los Angeles'taki Disneyland'a yaptıklarını söyleyen Gürkaynak, o dönem 25 yaşında olmasına rağmen kendisini 10 yaşında hissettiğini ve çok etkilendiğini belirtti.

"Disney Live Mickey'nin Masal Dünyası"nın son 1,5 yıl içinde 16 ülkede yaptığı gösterilerin 347 bin kişi tarafından izlendiğine vurgu yapan Gürkaynak, sıranın Türkiye'de olduğunu söyledi.

Gürkaynak, gösteride görev alacak 55 kişilik ekipten bazılarının İstanbul'a geldiğini söyledi. Gürkaynak, gösterilerde kullanılacak sahne ve giysiler için de 8 konteynerin İstanbul'a ulaştığını bildirdi. Sahnelenecek oyunlardaki kahramanların hemen hemen herkesin çok yakından bildiği çizgi filmlerden olduğunu belirten Gürkaynak, "Disney kahramanları, Mickey, Minnie, Donald ve Goofy'nin tavan arasında saklı sihirli bir hikaye kitabını bulmasıyla hikayeler başlar. 4 arkadaşın merakla sayfaları çevirmesiyle Pamuk Prenses'i gerçek aşkını ararken Sindrella'yı büyük baloya hazırlanırken, Güzel ve Çirkin'indeki Bella'yı ise en beklenmedik yerde mutluluğu ararken bulurlar. Herkes kendinden bir şey bulacak. Çocuklar, hayal dünyasının içerisinde bulacak kendilerini. Bu benim çocukluk hayalimdi. Sonunda hayalimi gerçekleştirdim" diye konuştu.

İLK DEFA BİR MÜZİKAL SİGORTALANDI

Gösterinin 21 Ocak-14 Şubat tarihleri arasında 47 seansta sahneleneceğini söyleyen Gürkaynak, "Türkiye'de ilk defa uzun dönemli oyun planlaması yapıldı. İlk defa Disney Live Mickey'nin Masal Dünyası gösterilecek" dedi.

Hedef kitlelerinin 2-14 yaş arası grup olduğunu ancak büyüklerin de ilgi göstereceğini düşündüklerini belirten Gürkaynak, gösterilerde bir hata olmaması için çok çalıştıklarını söyledi.

Galanın 20 Ocakta yapılacağını aktaran Gürkaynak, çocukların sahneyi daha iyi görebilmeleri için oturdukları koltuğa konulabilecek 15-20 santimetre kalınlıklarında minderler de hazırladıklarını kaydetti. İki ay öncesinden satışa sunulan biletlerin 55 TL'ye satıldığını ve yüzde 45'nin tükendiğini dile getiren Gürkaynak, toplu satışlarda da yüzde 30'a varan indirimler yaptıklarını ifade etti.

Gösterilerin bir görsel şölene dönüşeceğini, kıyafet ve sahnenin çok zengin olduğunu aktaran Gürkaynak, "Bu işe girerken, işin ihtiyacı her şeyi yapmaya karar vermiştik. İlk etapta kar edeceğiz diye iddiamız yoktu. İşi doğru ve hatasız bir şekilde yapmak amacımızdı. Disney'i etkilemek hedefimizdi. Bu yola çıktıktan sonra bir sürü firmadan sponsor teklifi geldi. Türk Telekom Çocuk ve birçok firma sponsor oldu. Bu da bilet fiyatlarını aşağıya çekmemize vesile oldu" dedi.

Gösteri sayesinde Türkiye'de ilk defa bir müzikalin sigortalandığını dile getiren Gürkaynak, gösterinin, oyuncuların, çalışanların, kongrenin Anadolu Sigorta'ya 3.2 milyon dolar üzerinden 28 günlüğüne sigortalandığını belirtti.

Gösterilerde katılımın yoğun olmasını beklediklerini ve hedeflerinin Avrupa rakamını geçmek olduğunu anlatan Gürkaynak, Avrupa rakamlarını geçmeleri halinde İstanbul'un potansiyeli yüksek bir kent olduğunu gösterme fırsatına kavuşacaklarını kaydetti.

Gösterilerin, teknik destekle Türkçe seslendirmeyle sahneleneceğini söyleyen Gürkaynak, oyuncuların, 17, 18 ve 19 Ocak'ta yapacakları provalarda Türkçe seslendirmeleri dinleyerek ağız hareketlerini buna uyduracaklarını ifade etti.

OYUNLAR

Gösterilerde sahnelenecek çizgi filmlerin kısaca hikayeleri şöyle:

"Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler'de kötü kalpli üvey annesinden kaçan Pamuk Prenses, yedi cücelerin yaşadığı eve sığınır ve cücelerle arkadaş olduğunu öğrenen kötü kraliçe, güzelliğini kıskandığı prensesi öldürmek için yaşlı ve yoksul bir kadın kılığına girmesiyle gelişen olaylar prensin, güzeller güzeli Pamuk Prenses'e aşık olmasıyla devam eder. Üvey annesi ve kız kardeşlerinin baloya gitmesine izin vermediği Sindrella ise iyilik perisinin sihriyle baloya gitme imkanına kavuşur. Balonun en güzel kızı olan Sindrella ile gece boyunca dans eden prens birbirlerine aşık olur ancak sihrin bozulmasıyla Sindrella saraydan kaçar ve ayakkabısını sarayda unutur. Bunun üzerine prensin, ayakkabının kime ait olduğunu bulmak için ülkedeki bütün kızlara ayakkabıyı denetmesiyle olaylar gelişir. Babasının kurtarmak için mahzenine giren güzeller güzeli Bella'ya aşık olan Çirkin, aşkına karşılılık bulamaz. Buna çok üzülen Çirkin, görünüşünün sonsuza kadar değişmeyeceğini bilse de Bella'yı serbest bırakmıştır. Eve dönünce Çirkin'i özlediğini fark eden Bella, Çirkin'in üstündeki kötü büyüyü bozar."