Sahte 100 Lira'ya dikkat

Piyasaya sahte para sürüldüğü ihbarını alan Kars Emniyet Müdürlüğü,vatandaşlardan sahte para konusunda dikkatli olmalarını istedi.

Emniyet'ten yapılan açıklamada, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce piyasaya sahte para sürme olaylarına karşı etkin polisiye tedbirler alınmakla birlikte, halkımızın da gerçek ve sahte parayı birbirinden ayıracak yeterli bilgiye sahip olması için geçmiş yıllarda çeşitli seminerler düzenlenmiş, ayrıca afişler hazırlanarak para tanıtımları yapılmıştır.

Sahte paranın piyasaya sürülmesinde genellikle, nakit para akışı ve halkın yoğun olarak bulunduğu sinema ve tiyatro gişeleri, milli piyango bayileri, canlı hayvan ticareti yapılan yerler, semt pazarları, taksi, gazino ve eğlence yerleri ile akaryakıt istasyonları tercih edilmekte. Gerçek banknotlar, dizayn, renk ve baskı yönünden çok net, düzgün ve kusursuz görünümdedir. Dikkatle bakıldığında kolayca anlaşılabilecek net ve temiz görünümünün yanında, elle dokunmak suretiyle sahte ve gerçek banknotların birbirinden ayırt edilmesi mümkün olmaktadır" denildi.

Açıklamada şu uyarılar yapıldı: "2010 yılı itibari ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne A221442905 seri numaralı sahte 100 TL müracaatları olmuştur. Bu anlamda söz konusu A221442905 seri numaralı 100 TL ve diğer sahte olabilecek paralar hususunda halkımızın daha duyarlı olması ve bu tip paralara rastlanılması durumunda 155 Polis İmdat telefonumuzu anında arayarak, olayların çözümünde bizlere yardımcı olmaları halinde sahte para olaylarının önüne geçilecektir."