Nexus One'ın ilk hafta satışları kötü

Nexus One'ın ilk hafta satışları Google'ın beklediğinin altında kaldı. Flurry tarafından yayınlanan ve telefonlarda kullanılan uygulamalar temel alınarak oluşturulan veriler Google Nexus One'ın tanıtıldığı ilk hafta 20 bin civarında satıldığı belirtiliyor.

Flurry’nin takip sisteminde 10 binden fazla geliştiricinin iPhone ve Android için ürettiği yazılımlar temel alınıyor. Yeni telefon kullanıcılarının indirdiği uygulamalara bakarak Flurry kabaca ne kadar kullanıcının belirli bir markayı kullandığını tahmin edebiliyor.

Nexus One’ın duyurulduğu ilk hafta olan 5-12 Ocak tarihleri arasında Flurry, 20,000 kullanıcının bu telefonu kullandığını ölçümlemiş. Aşağıdaki tabloda rakip telefonların ilk hafta içinde kaç ülkede tanıtıldığı ve ne kadar satıldığı verileri kabaca görülüyor. Motorola Droid ilk hafta 250,000 satış gerçekleştirirken sekiz ülkede satışa çıkan Apple iPhone 3GS ilk hafta içinde 1.6 milyon satış rakamına ulaşmış.

Son olarak bir kez daha hatırlatalım Flurry’nin takip sistemine bakarak tahmin ettiği bu rakamlar kesin satış rakamları değil ama bir fikir vermek açısından gösterge olarak kabul edilebilir.