Geri vitesçi Ayalon'dan ilginç yorum

Özür dilemeyi de kabullenemeyen İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, Türkiye'nin artık yaptığı açıklamalarda daha dikkatli olacağını iddia etti!

Ayalon’un ofisinden yayımlanan açıklamada, “İsrail, Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın kriz süresince takındığı tavırdan fayda görmüştür. Bu tutumun sonucunda artık Türkiye yaptığı açıklamalara daha fazla dikkat edecektir” denildi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre yapılan açıklamada ayrıca, Ayalon'un, 16 milletvekilinin Büyükelçi Çelikkol’a özür mektubu göndermesinden rahatsız olduğu belirtilerek, “Türk liderliği her fırsatta, tek şuçu kendini Gazze’deki roket saldırılarına karşı korumak olan İsrail’e saldırırken neredeydiler? Şimdi de İsrail devletinin yanında yer almak yerine ve vatandaşlarının haklarını savunmak yerine özür mektubu yazıyorlar” ifadeleri yer aldı.

Ayalon yaptığı açıklamada, bu olayın ardından Türkiye ile ilişkilerin tekrar eski konumuna döndüğünü ifade etti.

Çelikkol’u makamında alçak koltuğa oturtup “yerini bilsin istedik” diyen Ayalon dün akşam bizzat Türk büyükelçiye gönderdiği özür mektubuyla iki ülke arasında neden olduğu krizi sona erdirmişti.