'Fıkra gibi' cenaze töreni

Kırşehir'in Mucur İlçesi'nde yaşanan bir olay akıllara durgunluk verdi. Boş tabutta cenaze var diye iki defa cenaze namazı kılındı. Ardından ise köyüne götürülerek defnedilmek üzereyken tabutun boş olduğu anlaşıldı.

TABUTLAR CAMİDE KARIŞTIRILDI

Edinilen bilgiye göre, Ankara'da ikamet eden Necati Albayrak adlı vatandaş, defnedilmek üzere Mucur'un Merkez Çarşı Camii'ne getirildi. Cami morgunda yıkanan cenaze tabuta kondu. Öğle Namazı'na müteakip kılınan cenaze namazının ardından Necati Albayrak'ın cenazesi, cenaze aracına konarak Karaova Köyü'ne defnedilmek üzere götürüldü. Mezarlığa gelindiğinde ise merhumun yakınlarının isteği üzerine ise tabut açıldı. Tabutun içinde cenazenin olmadığını gören orada bulunanlar adeta şoka uğradılar. Cenazeyi aramaya başlayan köylüler ve merhumun yakınları tekrar Mucur Merkez Çarşı Cami'ne geldiler. Caminin imamına ulaşarak morgu tekrar açtıran merhumun yakınları Necati Albayrak'ın cenazesinin oradaki başka bir tabutun içerisinde buldular. Tabutun boş bir tabutla karıştırıldığı anlaşılırken köylüler, Albayrak'ın cenazesini bulur bulmaz, tekrar cenaze namazı kılarak cenazeyi köyde mezarlıkta bekleyen vatandaşların yanına götürerek uzun bir uğraşının ardından defnettiler.

VATANDAŞLAR ŞAŞKINLIKLA KARŞILADI

Bu olayı şaşkınlıkla karşılayan Mucurlular ise, "Şaşırmamak veya gülmemek elde değil. Başımıza ilk defa böyle bir olay geldi. Bu olay Nasrettin Hoca'nın fıkralarını aratmıyor" dediler.

Öte yandan ise herhangi bir boş tabutun önünde cenaze namazı kılınabileceğini belirten Mucur Müftüsü Ekrem Saylam ise "Peygamber Efendimiz döneminde Habeş Kralı'nın gıyabında cenaze namazı kılmıştır. İslam Hukuku açısından bir engel teşkil etmemektedir. Cenaze namazı gıyabında kılınırken önünde herhangi bir boş tabutun olmasında da bir mahsur yoktur. Sembolik olarak o tabutun olması o kimseyi temsil eder. Dolayısıyla herhangi bir mahsur yoktur" diye konuştu..