Enkaz altından SMS'le yardım istedi

Haiti'deki korkunç depremde göçük altında kalan bir kişi, cep telefonundan SMS atarak yardım istedi.

Haiti'yi vuran 7.0 büyüklüğündeki depremden 100 bin kişinin yaşamını kaybettiğinden endişe ediliyor. Haiti'de hayatta kalanlar, enkaz altında kalanları çıplak ellerle kurtarmaya çalışıyor. Bir kişi ise enkaz altından Kanada'ya SMS atarak yardım istedi.

Uluslararası kuruluşlarda deprem bölgesine ulaşarak kurtarma çalışmalına başladı. Uydudan alınan fotoğraflar Haiti'nin başkenti Portu-au-Prince'in deprem sonrası korkunç bir yıkıma uğradığını gösteriyor. BM Haiti temsilcisi Hedi Annabi'nin öldüğü de kesinlik kazandı.

Haiti'de 1 dakika süren büyük depremin ardındaki 5.5 ve 5.9 büyüklüğündeki artçı sarsıntılar nedeniyle çöken ve büyük zarar gören binalar arasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Parlamento binası, bakanlıklar, kiliseler ve oteller de bulunuyor.

BM HAİTİ TEMSİLCİSİ ÖLDÜ

Depremde çöken BM merkez binasının enkazı altında kalan BM Haiti temsilcisi Hedi Hannabi'nin öldüğü kesinlik kazandi. Haiti Devlet Başkanı Rene Preval, "Büyükelçi Annabi öldü. Uluslararası topluma duydugumuz üzüntüyü ve başsağlığı dileklerimizi bildiriyoruz" dedi.

TSUNAMİ SÖYLENTİSİ PANİK YARATTI

Depremin yerle bir ettiği Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'de dün gece tsunami söylentisi paniğe neden oldu.

Tsunami olacağı söylentisi başkentin banliyölerinden Petion-ville'de binlerce kişinin koşarak ya da arabayla yüksek kesimlere kaçmasına yol açtı.

YARDIM UÇAKLARI DEPREM BÖLGESİNDE

Depremin vurduğu Haiti'ye içme suyu, gıda, ilaç ve ilk yardım malzemesi taşıyan ilk yardım uçağı olaydan 1 gün sonra bölgeye ulaşırken, başkent Port-Au-Prince'te arama kurtarma çalışmaları başladı.

Depremde ölenlerin cesetleri cadde ve sokaklarda bir kenarda toplanırken, ilk uçakla gelen az sayıda arama kurtarma ekibi de köpekler yardımıyla enkazda arasında canlı kalabilenleri arama kurtarma çalışmalarını yürütüyor.

HALK EVLERE GİREMİYOR

Çok sayıda binanın harabe haline gelmesi ve olası bir sarsıntı korkusuyla halk evlerine giremiyor.