Engelli öğrencilerden TTSO'ya ziyaret

Erdoğdu Eğitim Uygulama ve İş Merkezi'nde eğitim gören bir grup engelli öğrenci Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Müdür Yardımcısı Yılmaz Yardım, TTSO’nun okula yaptığı katkılardan ötürü teşekkür etti. Alanında Trabzon’daki tek okul olduklarını belirten Yardım, 8 ilçeden taşımalı sistemle öğrencilerin toplandığını okullarının tam kapasiteyle görev yaptığını söyledi. Şehrin doğu ve batı bölgelerinde olmak üzere en az iki okula daha ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yılmaz Yardım ”Zorunlu öğrenim çağında olup öğretilebilir zihinsel engelli çocukların okul öncesi dönemini de içine alan 3-14 yaş grubundaki çocukların öz bakım ve günlük yaşam becerileri ile akademik becerilerini geliştirmek, zorunlu öğrenim çağı dışında kalan özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin; temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını kolaylaştırmak ve mesleğe yönelik beceriler kazandırmaktır. Okulumuz, 3-6 yaş okul öncesi, 6-14 yaş Eğitim Uygulama Okulu ve 16 yaş üstü İş Eğitim Merkezi olmak üzere 3 kademede eğitim-öğretim vermektedir” dedi.

Başkan Suat Hacısalihoğlu ise öğretilebilir zihinsel engelli çocuklar için okulun topluma büyük bir fırsat sağladığını, öğrencilerin kazandıkları bilgi ve becerilerin memnun edici seviyede olmasından mutlu olduklarını söyledi. Ziyarete katılan çocukların, kendilerini ifade etmelerine çalışmaları, takdir ve hayranlık uyandırırken, okula engelli olduklarını gösteren sağlık raporunun ardından, Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından yapılan eğitsel raporları uygun olan çocukların alındığı vurgulandı.