Suriye'den Türkiye'ye 2 teşekkür

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan'ı kabul eden Esad'tan iki ülke ilişkileri ve bölgeyle ilgili önemli açıklamalar.

  Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad , TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ve beraberindeki heyeti kabul ederek bir sü ; re gö ; rü ; ştü ; .

Suriye resmi haber ajansı SANA ' nın haberine gö ; re gö ; rü ; şmede Esad , TBMM ' nin , ABD ' nin Irak ' ı işgali sırasında gö ; sterdiği savaşa karşı tutumu ve Filistin halkına verdiği destek nedeniyle takdirlerini dile getirdi .

Esad , Tü ; rkiye ve Suriye arasındaki işbirliğini artırmaya yö ; nelik atılan adımları değerlendirerek , ' imzalanan anlaşmaların hayata geç ; irilmesi aşamasında iki ü ; lke parlamentolarına bü ; yü ; k rol dü ; ştü ; ğü ; nü ; ve parlamentolar arası işbirliğinin pekiştirilmesi gerektiğini ' kaydetti .

Gazze kesimine uygulanan ablukayı da değerlendiren Esad , ' ablukanın kaldırılmasının ve Filistin halkının hayati ihtiyaç ; larını karşılamasının ö ; nemine ' vurgu yaptı .

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ise , ' geç ; tiğimiz gü ; n Gazze ' ye ulaşan yardım konvoyu adına , gö ; sterilen misafirperverlik ve yardımseverlik nedeniyle Esad ' a ve Suriye halkına teşekkü ; r ettiğini ' ifade etti .

Suriye Halk Meclisi Dış İlişkiler Komisyonunun davetlisi olarak ö ; nceki gü ; n Şam ' a gelen TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ' a , komisyon ü ; yeleri CHP Milletvekili Şü ; krü ; Elekdağ , MHP Milletvekili Metin Ergun , AK Parti Milletvekilleri Zeynep Dağı , Fevzi Şanverdi ve Mehmet Ç ; erç ; i ' den oluşan bir heyet eşlik ediyor .

Başbakan Naci Itri tarafından dü ; n kabul edilen TBMM heyeti , Başbakan Itri ile ekonomik ilişkileri , vizelerin kaldırılması sonrasındaki sü ; reci ve iki ü ; lke ilişkilerinin pekiştirilmesi iç ; in neler yapılabileceğini değerlendirmişti .

Suriye Halk Meclisi Başkanı Mahmud Abraş ile de bir araya gelen heyetin , bugü ; n Şam ' daki temaslarını tamamlayarak Halep ' e geç ; meleri bekleniyor .