Mezitli'de 5 bin adet nergis soğanı dikildi

2008 yılında Mezitli ilçesine tesis edilen Sevgi Ormanı'na, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 5 bin adet nergis soğanı dikildi.

Mezitli'de 5 bin adet nergis soğanı dikildi
  Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ile orman kö ; ylü ; sü ; nü ; n katıldığı tö ; rende konuşan Mersin Orman Bö ; lge Mü ; dü ; rü ; Mustafa Gö ; zü ; kara , Başbakanlıkç ; a başlatılan ' Milli Ağaç ; landırma Seferberliği ' kapsamında , ağaç ; landırma ve rehabilitasyon ç ; alışmalarının bü ; yü ; k bir hızla sü ; rdü ; ğü ; nü ; belirterek , ' Bö ; lgemizde ' odun dışı ü ; rü ; n ' dediğimiz defne , zeytin , harnup , badem , alıç ; , biberiye , kekik , kapari ve fıstıkç ; amı tü ; rlerinin yanında ç ; iç ; ekç ; ilikte ö ; nemli olan nergisi de yaygınlaştırmaya ç ; alışıyoruz . Burada asıl amacımız , yö ; re insanın gelir elde etmesini temin etmenin yanında odun dışı ü ; rü ; n ihracatında ciddi getirileri olan bu ü ; rü ; nlerin ü ; retimini arttırmak ' dedi .

Yılın her mevsiminde doğanın verim gü ; cü ; nü ; kullanarak ü ; rü ; n ç ; eşitliliğini arttırmayı hedeflediklerini dile getiren Gö ; zü ; kara , bu ç ; erç ; evede ö ; zellikle Akdeniz ' de yetişen , ciddi ekonomik getirisi , gü ; zel kokusu ve gö ; rü ; ntü ; sü ; olan , ç ; iç ; ekç ; ilikte ö ; nemli yeri bulunan ve pazarlama sorunu olmayan nergis bitkisini yetiştireceklerini , diğer sahlarda da benzer ç ; alışmalara devam edeceklerini kaydetti . Dikim yapılan bu alanda , 3 yıl sonra fidanların tam ü ; retim kapasitesine geç ; mesiyle birlikte yaklaşık 60 bin lira getirisi olacağını ifade eden Gö ; zü ; kara , bunun da ö ; zellikle yö ; re insanına bü ; yü ; k katkısı olacağını belirtti .

Meziti Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu da , yapılan ç ; alışmalardan ö ; tü ; rü ; Gö ; zü ; kara ' ya teşekkü ; r ederek , dikim yapılan sahayı herkesin sahiplenmesini ve korumasını istedi .